About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Wednesday, September 5, 2012

My bestie's wedding!


Assalamualaikum...


Kawan sejak dari Tadika lagi ni kawin 1 September hari tu. Nikah malam 31 Ogos. Memang hot la kan tarikh tu. Ramai orang buat majlis kahwin tarikh tu sebab Jumaat cuti kan. Labmate aku, Kak Sabil tu pun kawin jugak. Tapi tak dapat pergi la. huhu. Papepun, semuanya dah berjalan dengan lancar kan.. Alhamdulillah..

Ni nak tepek gambar je.. Banyak sangat gambar, tapi mana yang dan je la.huhu. Memula kita tengok pelamin dulu..

Ni pelamin nikah.. Green theme. Da rope pelamin sanding pun ada gak ni.. Tirai belakang pun da macam wall paper. Cantik, cantik...



Ni pelamin bersanding.. Tema kuning. Simple and nampak kemas kan..



Meja makan beradab.. Tema purple pulak. Ni macam walkaway da ni..hehehe



Haa ni la penantin pempuan... Hye si cantiks!! Time nak kawen ni la Miss J datang hinggap kan. Sabor je la ;D



Skodeng penantin lelaki. Nebes gilor muka dia time tu. hakhakhak


Tok kadi datang cakap "Nak saiggnnnn......." Daik aih. Tipu je.haha. Dia nak confirmkan betul ke pengantin sekian sekian... Pastu dia suruh mengucap dan istighfar. Time ni aku rasa memang baca je kuat-kuat. Nanti kalau tok kadi tak puas hati, dia akan suruh ulang je. huhu


The hantarans.... Yellow vs Purple yaww


Ok dah selesai nikah da time ni. Eh malu-malu kucheenn plak dia....


Then, kitorang la plak bergambaran dengan si pengantin... 
Sedondon... 2 dondon... 3 dondon.. berdondon-dondon....hahaha



The dayangs with the bride + groom


Kasik lentok pengantih tu..haha


The cake! Sangatla cantik... Dibuat oleh kawan kami jugak. Ce tengok Mad About Cake. Cake-cake yang dia buat adalah sangat OHSEM!!!

Untuk majlis siang pulak, diorang lalu bawah pedang tu. Malangnye aku datang lambat. Tak dapat nengok..huhu

Ramai kawan datang..best-best :)

Olin, sarip, lin.... eh Cik Kintan pun ada....hihi


Amon's family, apai and ejat... juwe mana ntah. 



Gambar reramai dengan pengantin!! 





Tinggi gilor ini pengantin.. seswai dengan suaminya yang panjang juga :)
Nampak bonar aku ni yang rendang. huhu


To Taca and suami,
Congratulations on your marriage!!
With warm wishes for joy and happiness always..
May both of you become a solehah wife and soleh husband..
InsyaAllah. Aminnnn....


;)


6 comments:

cik mah said...

aaa...cntik tol kek tu..syglah nk makan...huyoo lalu bawah pedang...best tu...hehehe

neng ana said...

cik mah:
Btol2..syg tp kne makan jgk.sedap plak tu.hehe

ciksusu said...

wah..nti ana mesti tempah kek camtu kan ;)
lawa la ;)

neng ana said...

ciksusu:
Tak kot ciksusu..maaahal sgt la. Sy perantin bajet bt yg mn mampu je =p

Fyrose Zainuddin said...

eyy thats me !! hahaaa and geng stapler too.. x lama lgi tuan punya blog ni plak naik pelamin :) counting days, counting days.. huhu

neng ana said...

Fyrose:
Counting days...counting days...hahaha