About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Tuesday, September 11, 2012

Pestime masuk IKEA.huahuahua


Assalamualaikum...


Ye, ni la kali pertama aku pergi IKEA.. Sejak aku duk ki il ni, ini la kali pertama jejakkan kaki ke sini.  Kesian tak?? Hahaha
Selama ni just lalu-lalu je sebab malas nak hadap jam yang buat sakit pale otak tu. Hari ni, akhirnya pergi jugak!! Ngeeeee
Nak amek gambar kat word IKEA yang besar tu tapi aku ni kan pemalu ya amat. Jadi, ku kuburkan saja hasrat hati. Moh la kita masuk je terus..

Kate first time, memang aku expert sangat la kan nak ke mana nak dituju. Nasib baik TERjumpa pasangan duajoli Dura and abg Zarir.. Tak memasal kena jadi tourist guide aku. HAHAHA

Sampai je da tengahari. Opkos la lapar. Aku memang da aim nak makan meatball yang digilai ramai tu. Nak rasa sedap sangat ke apa yang digembar-gemburkan.


Meatball 10 pcs... RM 10. Bole la....



Chiken wing.. RM tak hengat. Dura kate sedap. Aku pun terai la beli. Ok jugak la...



Desert caramel puding.. singgit satu kot. Sedap jugak. Tak rasa telur.


Lepas makan, solat. Pastu, gi la tawaf gudang tu. 
Memula amek 3 benda alah ni. Pensel ketot, panduan membeli-belah (katanya..) and pola pengukur. Kot la nak ukur pinggang yang besaq tu... Eh.


 
Dok nyempat aih nak tonggang tebalik kan gambar nih.


Misi mencari vase biru untuk mak mertua.. bukan beli yang ni. Yang ni 1 set ada 3 pcs, RM 60.
Cantik, boleh buat perhiasan kt meja.


Tissue IKEA yang femes.. 50 pcs, RM 11.90. Macam-macam kaler ada. Tinggal capai je tangan.


Ini kaler purple. Very the sesuai untuk majlis I nanti.hikhik


Then, nak cari plastik yang cover baju tu. Ape ke nama ntah. Jumpa la yang 8 pcs, RM 16.90. Nak amek dah. Tapi pikir balik, banyak sangat nak buat ape. Tak jadi amek. Sekali jalan-jalan kat atas jumpa yang ni. 3 pcs, RM 5.90. Harus dirembat. Eh bukan kaler itam and pepel ni. Tapi kaler putih.


Ini frame sangat comey.... tapi tak sesuai untuk letak mas kahwin. En Tunang mau cari yang besar sket.
Seperti di bawah..hehe


Ye, ini lah frame tu. Dia nak letak duit and susun dalam ni. So that nanti nampak kemas saja. Later-later, frame tu boleh letak gambar gedik-gedik dengan suami.. KAHKAHKAH


Haaa ni plak nama dia TOLSBY. Bingakai untuk 2 gambar. Murah je..RM 4.90 satu. ex-b2b Nora pakai benda ni untuk centerpiece meja makan beradap. Sesape nak pakai idea tu pon ok....


Cermin ni pun nampak sangat menggeramkan... 4 pcs, RM 25.90. Boleh deko if dah ada rumah sendiri nanti. Dulu, pernah ada idea nak buat cermin segi 4 ni as alas hantaran. Macam Intan Norazam buat tu. Tapi tak jadi sebab lepas tu bukan duduk sini pun. Nak simpan pun macam lama sangat baru boleh guna. Tu pun kalau suami nanti gatal tak nak balik Malaysia 10 tahun! Huhu



Lepas tu, ke One Utama pulak. Cuci-cuci mata....hehehe





OK, tu je lah nak cite. Pengalaman masuk IKEA yang kenchang sangat orang cite tu... Sekian.



6 comments:

Fyrose Zainuddin said...

na, its garment bag na.. kite ade byk ko x ckp hehe

neng ana said...

Yaka...ooww garment bag.haha. Tak tau plak u ada. Kalau tak cukup, boleh la ye....hehehehehe

♥fie yasmin♥ said...

me pon baru 1st time pergi makan meatball IKEA tu after about 6 years dok kl..memang sedaap

neng ana said...

fie yasmin:
Waahhh lagi advance! hihi. yes, sedap la jgk meatball tu. so lps ni kalo org tny dah leh describe sndiri.hehe

Nn said...

tahniah sebab berjaya menjejakkan kaki ke ikea =)

neng ana said...

Nn:
Hahaha tq! :p