About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Thursday, November 22, 2012

Penangan durian


Assalamualaikum...


2 hari dilanda demam.
Ni gara-gara musim durian yang lebat di daerah Utara sana nuunnn
Almaklumlah, suami orang Perak. Dengar kata durian Perak ni best..?
INDEED!!
Aku sendiri yang menikmati saat-saat ke'best'annya.. Makan macam tak hengat doniaa
Sekali ngadap, tak hengat bape bijik durian ntah.. Dengan pulut duriannya.. kuah duriannya.. cekodok duriannya.. Siap tapau durian yang dah kupas lagi haa....





Banyak gambar lagi. Tapi tak boleh nak upload pulak..
Tapi tu la.. hasilnya.. 2 hari kedemaman.. harap-harap hari ni akan okey sikit. huhu

Tuesday, November 13, 2012

The reception - Part 2


Assalamualaikum...


Marilah kita sambung majlis kawin aku yang lepas... sambung dari entry NI
Kali ni rombongan pantin lelaki plak sampai... dan seterusnya lah...



Rombongan merah HATI membawa separuh HATI untuk disatukan dengan separuh HATI yang lagi satu untuk menyatukan sebuah HATI... wahh! =p



Waiting for me?



I'm coming dear! ;)







Yeayy marilah kita masuk rumah bersama.. =p


Oppss~!!
Pakcik2..sedara mara sudah get ready sediakan tol... Bersiap sedialah rombongan lelaki..huhu



Sedara mara lelaki akan buat tol kat luar rumah..



Hadik-hadik aku pon beratur jugak... -_-
Terpaksalah kan hulur semuanya..kalau tak, tak masuk la..hehe

Eh, kat dalam pun menunggu ni ha..
Sedara mara n kengkawan buat tol kat dalam pulak.. Memasing muka excited nak jadi tol gate girl hokey..haha





Time kasih abang pengapit! =p




Hoihhh penuh rumah den yang comel itu.. Nampak senada je warna kan.. I loike!! =p


Akhirnya.. dapat jugak duduk dengan kite kan...kikiki
Actually, adat tol ni memang dah lama ada bagi orang selatan. Lebih-lebih lagi Johor. Bagi kami, ni cuma sekadar suka-suka. Just nak memeriahkan majlis je. Amount yang diberi adalah bukan diambil kira. Cuma nak kekalkan adat dan memeriahkan majllis :)

Ok lepas tu kita jemput makan semuanya ye...
Alhamdulillah makanan, nasi beriyani dan lauk pauk adalah sedap. Wak Lokman lead untuk masak kenduri ni. Dia masak memang sedap! Nyum Nyum~







Tetamu di atas adalah sebahagian dari family lelaki. Thank you sudi datang =)




Makan, makan, makan... Timu tu memang lapor

Lepas makan, sambung bergambar balik dengan kengkawan sedara mara sume...yeayy!!



Inilah keluarga baru saya (tetibe saya eh!) :)


Ini keluarga besar Jiji.. mintak mahap la rumah comel je..hehe

Then, bergambar dengan kawan-kawan pulak.



Olin, Aza, Taca, Sarip, Anom and Ejat!


Fahmi, Jalil, Mizi and pamanku Kamil!


Ini pun kawan sekolah bersama keluarga memasing..



Ini housemate!
Husna, Himah, Kak Nora, Tiqah, Dura and Kak Ida



Farhana and husband.. Ex-coursemate kat UTM


CAKKK!!!

Owh gambar-gambar yang lain takde dalam camera ni.huhu


OK dengan mak ayah pulak :)


..dan jugak adik beradik..





Akhir sekali.. opkos la dari kami!
=)

Nanti sambung lagi...daaaa~


Friday, November 9, 2012

The reception - Part 1


Assalamualaikum...


Aaaaaa...... nak tulis ape EK??
Macam banyak je nak tepek gambar..
Gambar kawin tak abis tepek lagi... Tapi terasa nak tepek gambar hanimun la pulak... haisshhhh
OKOK ikut turutan la.. Abiskan cerita kawin dulu la. Tertib katenye.....

Kali ni tepek gambar time majlis kenduri hari tu la.. Banyak sangat nak tepek ni tapi size gambar tu sume besau nau. Sabau je la nak nunggunye aih...






Kasut ni aku SUKA sangat! Dah la murah.. selesa plak tu..
Dah cerita pasal kasut ni kat SINI
Now, kasut ada tersimpan dalam kotak.. Teringin nak pakai lagi...
Tapi bila....??
Pegi lab pakai kasut ni boleh? 
-__-




Ring terselit kat reben kasut... Suka! Suka! hihi



Kak Salina and Ida sedang mentouch-up pantin...






Must have! My orang kuat yooww!


Thanks Labmates! Diorang ikut je OP soh buat gaya camne...hihihi



Ira and Kak Dina tengah sign-sign... ;D



Cute!! kikiki


Omma...gembiranya dia... :)


Oppas... Thank you bros... ;)





Simplicity! Clean n Neat! Love it!



Ayah bersalam-keruk dengan tetamu...


OK dah banyak gambar ni. Nanti sambung kat entry lain pulak.