About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Friday, September 7, 2012

Pulut kuning...slurrppp


Assalamualaikum...


Aku nak potong PULUT KUNING instead of cake time majlis nanti. Sebabnya..... sebab macam SEDAP jek..hehe. Lagipun memang dah lama nak pulut kuning. Kek ni dah biasa sangat la.. Lagipun sekarang ni pulut kuning kian dilupakan.. Jadi sebagai anak muda jaman sekarang, kita kena kembalikan zaman kegemilangan pulut kuning ni. Jangan biarkan dia hilang ditelan kucing... Eh

Aku pon google-google la cari rupa pulut kuning ni. Sekarang dah macam-macam pesen dah. Yang 5 tingkat pun ada. Senang kata macam pengganti kek la..
Haa.. Nanti da potong, boleh la bagi-bagi tetamu rasa. Kalau kek ni, selalunya orang-orang tua tak makan sangat. Dengan bagi pulut kuning ni, boleh jugak kita gembirakan ati mereka! (ada ke orang gembira bila dapat pulut kuning?) Belasah..
Lagipun, pulut kuning kan sedap. Pulut tu dihias and dilapiskan dengan serunding.
Perghhhh sodap. Slurrpppp!

Moh la kita cuci mata.........













Gambar ni sume aku google image je..huhu
Ha, jangan kome-kome muntah pulut kuning plak da tengok gambar-gambar ni..hehe



6 comments:

cik mah said...

Ana...samalah kita....cik mah pun ade wat research pasal ni....nk wat juga pulut ni....

neng ana said...

cik mah:
Jom kte sume pakai pulut kuning..yeay!!

ciksusu said...

ingat nak buat hantaran ;)
sedapnye!!

Fyrose Zainuddin said...

na, cik kintan pandai buat pulut kuning.. sodap pon sodap :p

neng ana said...

ciksusu:
Buat hantaran pn best. Dah la cantik, sedap, mengenyangkan plak tu..nyum2!hehe


apai:
Cik Kintan pandai buat pulut kuning ni ke pai.hihi.yg cm kt gmb pn dia leh buatkan ke?hehehe

Fyrose Zainuddin said...

heheee tu kene lah discus dgn cik kintan..kalau request boleh kut :p