About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Friday, September 14, 2012

DIYing nikah shawl


Assalamualaikum...


My nikah shawl is in progress!


Material: Indian chiffon
Colour: Pink plus ada macam kilat-kilat PERADE.haha
Length: 1.5 m
Price: RM7/m
Sponsored by: Dud-dudududdududddddd (baca macam orang tiup trompet nak pi perang)
Textile store: Madras store depan Semua house
(mata boleh jadi blink blink tengok kain-kain dalam kedai ni semua super cantik!)
Theme: Ala-ala half moon Radiusite...cenggini:



Olohhh tomey nyee aku nanti...huahuahua. PERASAN!



Ni cara pakai...



Pa lagi Dud...ukur jangan tak ukur!




Potong jangan tak potong!



Test jangan tak ngetestt...!! HAHAHA




OK, bersedia untuk jahit manik yawww~



 Jangan terkejut bila nampak 3 pasang tangan yang mengkerjakan sehelai shawl itu.hehe




Haaa tengok. Bersungguh depa-depa ni buatkan shawl tu. Kak Enaz and Kak Yati pun join buat tu... Terharubiru I mentengoknye taw.. hiks!
Tak sabar nak tengok outcomenye.. Mesti tanteekkk.hihihihi



CAN'T WAIT! CAN'T WAIT!!! =P



7 comments:

mizaharun86 said...

wahhh..bestnyediy..sgt cntik..sape mastermindnyer?

Amalina Ali said...

Wahhh... kemain lagi smpai 3 org yang buat. mesti cantik. nnt jangan lupa review yang dah siap ye. ^^,

neng ana said...

Miza:
Sape lg kalo bkn rumet kesayangan tu..hikhikhik


Amalina:
InsyaAllah...soonnnn.heeee

MiSsJue said...

bestnyee ramai assistant :) tahniah..

neng ana said...

MissJue:
Tq jue..time kasih sgt la kt diorg yg nk buatkan shawl ni.hehe

bintanghati said...

hai.. ramai tul yg diy veil... hhuhu...
cam nk wat je sendiri, tp apekan daye.. tgn x spi..hehehe

neng ana said...

bintanghati:
Hye bintanghati... ;) boleh je buat sndiri.cb la try test.insyaAllah jadi..hehe