About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Thursday, October 31, 2013

Master dah habis! Hoyeehh


Assalamualaikum...


Akhirnya berjaya jugak habiskan Master ni.... -____-




Family and family in law yang datang. Thanks for coming! (even it was in Monday and aku rasa kecewa gila sebab Isnin orang kerja n for sure aku tanak susahkan orang cuti semata-mata nak datang konvo aku. Terharu. huhu)


Segala penah lelah selama 3-4 tahun ni akhirnya berbayar jugak. Hanya orang yang buat je tau kepayahan, suka duka hidup seorang Postgraduate student ni. 
Pada aku, it is not only to get the scroll itself, but the experiences gained, all the obstacles, the enjoyable moments and the hardship of being a student, a daughter, a wife and a slave of Allah, couching me how to survive and achieve the aims of life. Seriously, banyak perkara yang aku dapat belajar. Pengalaman ni lah yang mematangkan diri yang sebelum ni tak berapa nak matang ni..


My special thanks to those yang banyak membantu dalam tempoh beberapa tahun ni especially mak ayah and keluarga. They are very supportive family ever! Yela, family sendiri kan.. Ayah mak lah yang banyak bagi semangat bila jatuhnya Ana yang dulu sampai la budak ni bangun dan sedar yang hidup ni banyak lagi benda yang kita boleh buat. Terima kasih MAK AYAH!! Muaxxxx


Then barulah kepada suami terchenta.. (sebab buat Master dulu baru kawin kan.hehe). Jiji banyakkkkk jugak tolong aku masa habiskan Master ni. Thanks a lot bebeh. I love you so much lah!
=)))


Kat kengkawan jugak... Ya Allah, memang la kalau takde kawan tak boleh hidup kan? Diorang la yang memeriahkan setiap hari-hari kita selama ni kan. Lab mates, house mates, childhood friends, bff, sepupu sedara sume...haihhhh tak boleh nak listkan sume... 
Thanks each of you for your wonderful friendship!!! 
=)


Eh dah macam acknowledgment thesis plak.haha



Ahhh I am blessed :)
Alhamdulillah...


*Now tengah pack barang untuk pindah balik kampung. Yeahhhh!!!

Saturday, October 5, 2013

Happy anniversary, husband!


Assalamualaikum...


Malam 28 Seprtember 2012 tarikh nikah kitorang.
And now dah setahun pun.. Sekejap je masa berlalu. Rasa macam baru je semalam nikah.hehe

Tak dapat nak celebrate sesama.. Sorang kat sana, sorang lagi kat sini. Sedih wooo...sobsobss
Tapi bagi mengubati hati yang sedey ini..aku buat la kek. dah lama tak baking ni. Tetibe nak buat red velvet.


Cacaaaaannngggg!




Owh how I miss baking..

Gembira dapat bake kek anniversary sendiri.. Tinggi tu...siap boleh buat 3 layer lagi. Selalu dapat buat 2 layer je.
Gembira, gembira...! walaupun makan sendiri.hehe

Oh resepi aku google je. Kek pakai resipi onglain, cream pakai resipi onglain. Mana google ntah tak jumpa dah. Takpe, banyak je jumpa kalau google.


Selamat ulangtahun perkahwinan suamiiiiii!!!!!
InsyaAllah kalau umur panjang, next year kite celebrate sesameee
Aminnn

=)))

Baju sejuk murah je beli kat Mines


Assalamualaikummmm.....


Ha panjang sket bagi salam sebab dah laaaaaaaaaamaaaaa tak update blog. Ngehngeh

Banyak benda nak cite tapi banyak malas nak tulis. haha

Sekarang, kehidupan dah kembali normal. Ceh normal sangat... Yela normal pada aku dah tak payah sebuk-sebuk pikir pasal kerja..labwork..thesis..paper..blablabla...
Sekarang cuma tengah menunggu hari je..bukan menunggu hari beranak ye kekanak.. -__-"
Menunggu hari untuk macam-macam lah.. Tak sabor..tak sabor...!

Preparation untuk pegi uk tak la banyak mana pun. Cuma dah beli luggage n baju sejuk je..
Ha baju sejuk ni beli kt Mines.
Memula berkenan nak beli yang bulu kambing ni. Murah jugak. 70% discount ko sapa tanak grab kan..



RM 140 saje!
(Buli Leha soh jadi model sat)


Pastu SA tunjuk la lagi satu yang lagi sesuai untuk suhu minus. 
90% down feather cuma RM 99 je! Tengah promotion katenye..
Dah alang-alang boleh tahan sejuk yang teramat, aku pun beli lah. Aku kan tak tahan sejuk. Kena cari material yang paling tertahan sekali suhu rendah. 
Rejeki di depan mata, lagi lah tengah ada promotion.
Memang aku grab je la.. Jimat pun jimat. hehehee



Brand apa?

Entoh..... 
Like I care...buahahahahaha


Nak beli kat mana?
Nama kedai dia Wings. Dalam Voir Gallery. Tingkat 3 (kot). Dalam Mines.

OK settle baju. Nak kena beli stokin, stok makanan and ye jangan lupa benda penting. Kena buat Tb test lagi. Urrrggghhhhhhh *%##!@#$