About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Tuesday, July 24, 2012

Choba'an...


Assalamualaikum...


Apa korang rasa bila ada binik orang sebok dok kacau tunang korang? Kacau tu means dia add FB tunang ko tapi tak di accept oleh tunang, pastu dia meroyan tanya kenapa taknak accept..apa salah dia..suruh urgently contact dia..siap bagi no phone hokey..
Dia dah kahwin kot. Alih-alih kata masih menunggu si tunang aku yang padahal baru pernah jumpa sekali je kot. Tu pun entah zaman bila entahnye..
Yang aku tak paham tu dia dah ada laki dah pun. Siap ada anak lagi ha..
Why laaaa dia mencarik jugak si tunang tu.

Nasib baik ko tak accept tau. Kalau accept friend dengan dia, entah meroyan pulak dah pompuan tu jadinya...

Ha kalau kau, takut tak? Takut tak??

Aku?

Mula-mula, boleh tak aku rasa kesian dengan pompuan tu? Yela, rasa macam dia ada sedikit penyakit dalaman je..huhu. Tapi bila pikir-pikir balik, bahaya woo... Memang tak boleh dibiarkan. Eh, memang kena biarkan je pempuan macam tu. Kalau dilayan, makinla menjadik-jadik penyakitnya nanti. Silap-silap kena masuk jail.
Eh apa kaitan? *garok kepala*


Hai dunia...dunia... Makin nak kawin ni ada je benda... Memang betul la P.Ramlee kate...
"Achooba'an...."
Lagi-lagi tengah darah manis ni khenn... HAKK!



*Semoga semuanya berjalan dengan lancar. Tak moh la jadi 'benda-benda' macam ni. Tak suka, tak suka...huhu


Friday, July 20, 2012

Welcoming the Ramadhan


Assalamualaikum...






Alhamdulillah Jumaat malam Sabtu ni kita akan sambut bulan Ramadhan.. InsyaAllah kalau dipanjangkan umur, aku akan dapat merasai nikmat Ramadhan yang akan datang ni. Banyak benda yang aku nak improve. Nak rebut segala nikmat yang dah Allah berikan. Lagi-lagi nikmat bulan Ramadhan tu sendiri.
Sama-samalah kita rajinkan diri ye...

Jom kita hapal niat puasa lak.hehe






Owh ye, ada something nak share (Maya bagi tahun lepas).  Kate nak improvekan diri kan....

Ramadhan self improvement checklist

Boleh la download and print out checklist tu. Last year aku ada buat. Tahun ni nak pakai lagi checklist ni.
Nak tambahkan mana yang kurang...
Nak isikan mana yang kosong..
Nak betulkan apa yang salah..
Nak kambuskan mana yang berlubang..
InsyaAllah...InsyaAllah.....

Ramadhan tahun ni sangat bermakna untuk aku sebab insyaAllah kali ni je la Ramadhan terakhir ku sebagai seorang anak dara..cewah
Banyak azam sempena bulan puasa akan datang ni.. Paling nak buat adalah nak pergi berbuka puasa, solat jemaah sampai solat sunat tarawikh kat masjid UPM tu. Before ni memang selalu pergi terawikh kat surau taman je. Tak pernah tarawikh kat masjid.wuwuwuuu~ Tahun ni insyaAllah nak pergi jugak.
Lagi satu, opkos la nak khatam al-Quran dengan jayanya. Tahun lepas tak berjaya. Lepas pe'ot je semangat terus jadi merudom dom dom...huhu

Moga-moga segala amalan dipermudahkan dan diredhai Allah. Dengan harapan, tahun ni lebih baik dari tahun-tahun yang lalu.. Amiinnn

Sebelum datangnya bulan puasa ni, sempat gak la melantak apa yang aku teringin ni. Karang dah start pose dah tak boleh nak keluar carik. huhu











*Burrpppp~ Alhamdulillah.... ;)


Thursday, July 19, 2012

Red velvet 4 pagi


Assalamualaikum...


Waaahhhhh ape kejadahnya buat kek tengah pagi buta tu!!

Nak buat camno..dah turn aku kena deko time-time pagi...gigih katanye....huhu
Ni labmate Usna yang tempah. Sok pagi kul 8 nak pick up. So, mana taknye la kena sapu topping pagi tu jugak.


Hasilnya...tararaa...taraaaa!!! ;p








RV yang entah kali ke berapa ntah ni. But still comot-comot...huhu




*Ada sesape berani nak tempah ke?huahuahuahua =p



Sunday, July 15, 2012

Creative by Linda buat special promotion!


Assalamualaikum...


Creative by Lynda a.k.a CBL a.k.a the famous blogger bride forever buat special promotion. FYI, kad yang dia buat memang cantik and lain dari yang lain. Nama pun DIY kan.. Memang santek la.. Kalau la bajet banyak, memang boleh la buat macam ni. Tapi apa kan daya...(paham-paham je la..hehehehe)




Go grab this promotion yaww~!!







YOU CAN GET THIS TOO FOR FREE!
500pcs white paperbag favors (decorations only)
10pcs of VIP favors
1pc of exclusive guestbook with frame
A handbouquet


WHAT YOU NEED TO DO;

Click like on our facebook page
Share the picture above on your timeline

OR

Save the picture above
Share and spread the words on your blog
Leave your blog url in the comment box!

Easy.




*Memang EASY..hehe

2nd GA by shareyourlovewithcards


Assalamualaikum...


Shareyourlovewithcards nak buat second giveaway. Aku cam eksaited plak nak join kan..sebab hadiahnya nampak sangatlah mentarik hati....





1. 20 pcs of 12" x 12" patterned paper

2. 30 pcs of 6" x 6" patterned paper
3. Various length of flower ribbons
4. Various length and size of ribbons (satin, grosgrain etc)
5. Die cut aplhabates
6. Paper embosser
7. sequins and beads
8. Contemporary Cardmaking book


T_T
Nanes tengok hadiah ni sebab aku suka nak crafting-crafting ni..haisss


Syarat nak masuk pun sonang baitu....


1. Anyone can join this giveaway.
2. "Follow" my (shareyourlovewithcards) blog
3. Just make a post about this giveaway at your blog /facebook /twitter.
4. Please leave the detail at the comment box:
- Your full name
- Your email address
- Your Posted Link

The deadline for this giveaway is on 31st July 2012. Winners of this giveaway will be picked randomly. I will be making an announcement on first week of August 2012.


Ha senang kan? Senang kan? Jom join!



Friday, July 13, 2012

Tq sticker murah!


Assalamualaikum...


Nak tau kat mana? Ce tengok kat Kad Kahwin Ceria. Diorang provide kad kahwin (opkos), round sticker, bunting, banner, paper bags and macam-macam lagi la.....

Yang menariknya, round sticker tu murah gilos! Rm150 sahaja untuk 1000 keping which cost you only rm0.15 per piece. Kalau beli lebih dari seribu akan dapat harga yang lagi murah!
Aku rasa ni dah cukup murah da ni. Tak tau la if ada lagi yang murah dari harga ni. Aku pun maleh dah nak mensevey lagi.huhu



Haha dabak aku letak!





Design pun cantik-cantik... Boleh design sendiri jugak...





Ada banyakkkk lagi contoh design... Boleh la jenguk-jenguk kat FB dia. Nak tukar-tukar warna pun boleh. Ikut tema masing-masing...

Ni antara contoh nak letak kat mana sticker tu...






Order diambik by batch. Cuma 30 order je yang akan dihantar print bagi setiap batch.
Kami dah order. Turn untuk printing adalah akhir Julai nanti. Expected to siap pertengahan bulan 8. So, memang ngam-ngam la. Pastu boleh tempel-menempel...eh tampal-menampal la!




*Say tq kat si tunang sebab dia yang jumpa round sticker murah ni! =p



Tuesday, July 10, 2012

Koleksi felt hand bouquet... KOLEKSI sangat! =p


Assalamualaikum....


Ingat tak dulu ada buat teaser felt hand bouquet?? =p (takde sape nak ingat pon.haha)
Kalau rasa-rasa nak tahu jugak, ce la tengok SINUN...


Ni antara koleksi yang dah pernah buat.. Koleksi sendiri ada.. Bagi orang pun ada..
Kolek-kolek.......





First trial... takde size

Biasa la.. Macam budak-budak main kawin-kawin... Asal ada je.. haha



Second trial...large size

Nampak lebih matang sikit dari first. Dah baliaq katanye... HAHA. Kena la ada unsur-unsur kemudaremajaan di situ. Yang paling penting, kekemasan adalah out. huh






Third trial... small size

WHY.SO.SWEET meh....!! HarHarHar
(Perempuan yang perasan da abis cun la nih! choii)



*Ok dah passed buat bunga tangan sendiri.. Yeayy!! Tapi mak andam punya hand bouquet pun cantik jugak. Even guna artificial flower pun still nampak macam fresh flower. Oh my.. mana satu nak guna nanti ni..




Monday, July 9, 2012

Bunga pahar


Assalamualaikum...


Aku dah proposed idea nak buat bunga pahar sendiri kat mak. Dan dia sutuju!
Rupa tak la secantik mana. Guna bahan yang paling murah di antara bunga pahar-bunga pahar yang lain.hehe






Crepe paper flower!

Tak, sebenarnya bukan nak buat bunga ni pun. Sebenarnya tersalah beli kertas. So, sesaje je try test buat bunga yang selalu orang dah penah buat tu, pastu try buat bunga telur. Sememeh je keje aku kan.huu


Ni lah rupenye......

Takde rupe lagi pun sebab belum siap.huhu. Beli kertas lain, and terus try buat bunga pahar tu. Baru buat sikit. Balik kampung, Kila and Kak Long tolong buat gak. Terus siap! Senang keja aku. Pasni boleh terus pasang net je la.. Tapi masalahnye sekarang, aku tak pandai lagi nak buat net-net tu.. Nak kena belajar lagi.huhu


*Apa yang penting, JIMAT KOS...weeee~



Friday, July 6, 2012

Dah bayar deposit kad!


Assalamualaikum...


Owh hari ni rasa sangat STRESSSS

Dalam keseteresan pun dah sempat bayar deposit untuk kad kahwin. Senang settle cepat-cepat. malas dah nak pikior. huhu


Nak balik kampung!!!!!!!!




*Harap-harap dah ada progress yang dah bergerak kat kampung nanti.huhu

Wednesday, July 4, 2012

15 Sya'ban 1433H


Assalamualaikum...



Dilema kad kahwin


Assalamualaikum...


Tinggal duabulanlebih saja lagi ni tak tempah kad lagi. Haihhh risaunye lah badan. Makin dekat rasa makin banyak pulak benda yang belum settle..nak nangis jap. Uwwaaaaaaaaa!!!
Ok dah.


Aku suka kad kahwin jenis poskad. Simple sangat and sweet macam kat bawah ni..






Yang kat bawah ni card from Jentayu Design. Aku sangat adore dengan kad-kad mereka... Tapi, macam biasa la. My pocket say a big NO to them. hukhuk





Owh jatuh chinta sama kad tersebut... Flower-flower gitu.. simple! Eh, simple-simple pun mau la kena 80sen sekeping tau. huhu

So, we decide to cari kad yang super bajet kebabom punya je lah. Lagipun nanti orang buang je kan.. (saja nak sedapkan hati.haha)
Nak DIY?? Owh lupakan saja...sebab masa agak mencemburui kite ye... (Tu la suh buat awal-awal takmoh buat <--- nak marah kat tunang.haha)

Dah tanya Padil, yang buat kad kawin tu. Tapi dia belum reply lagi. Mana la tau kot-kot dapat member price..hehe
Minggu ni plak nak balik kampung. Nak amek kad kahwin along dulu sebab nak cilok map. So that next week boleh gi kedai buat kad teros. Nak settlekan cepat-cepat pasal kad ni.


Ha yang kat bawah ni pulak idea kad kahwin yang agak la uniknye aku rasa.. Kad kahwin pakai kertas OHP. Tak pernah terpikir plak kan nak pakai plastik ni. Rasanya if nak pakai plastik ni kena ada cover kertas putih kot kat belakang dia. Barulah orang nampak nama jalan sume tu nanti.hehe
Papepun idea ni memang kreatif...



So far, kad kahwin takde progress lagi. HAHA




*Sila meroyankan diri sendiri sebab majlis dah dekat ye ana... T_T