About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Friday, August 23, 2013

Baby stuff, pisau Jamie Oliver dan mangkuk Pyrex punya sale.


Assalamualaikum...


PRE-ORDER
Deposit : 50%
ETA : Early November 2013
Pickup area : Puchong, PJ, Bangsar, Shah Alam.


Hello baby stuff in da houzzz...! Tengah hot ni. Sape cepat bayar deposit dia dapat. Hehehe

Botol susu ni memang femes. Ramai orang nak...
CLEAR
BLUE

PINK

RM 199 RM 149
tommee tippee closer to nature Easivent Bottle 260ml x6




Beanstalk Baby Playmat and Gym
RM 129


Beanstalk Candy Floss Bunny Rabbit Embroidered Baby Gym
RM 129

Early Learning Centre Blossom Farm Snuggle Arch and Quilt
RM 169




Haa ni cite pasal pisau pulak. Kot la nak fefeeling Jamie Oliver, skarang tengah offer. Husband dah beli. Memang berbaloi. Tajam and warna tak luntur. Nak bagi hadiah kat orang pun bolee...


Jamie Oliver Funky Knife
RM 199 RM 99


Ni mangkuk Pyrex.. murah gila kot...
RM 149
Pyrex 3 Piece Casserole Set


Macam bese la kan.. Sila jangan malu jangan segan roger ai, hokeyhh ;)



Tuesday, August 20, 2013

Ada sesape nak periuk Tefal?


Assalamualaikum...


Since husband sekarang kat UK, jadinya kami nak import-eksport barang UK yang ada sales untuk bawak masuk ke sini. Ceh import-eksport sangat -_-

Sebelum ni, kitorang amek order cuma dari kengkawan terdekat je. Tapi dah alang-alang nak pos barang tu, baik amek order banyak-banyak kan.

Husband akan hunting barang apa yang ada sale je. Perlu diingat, sales kat sana memang betul-betul sales ye.. Bak kata Abg zarir, bukan sales macam kat Jus*o. Letak harga tinggi-tinggi pastu kata sales 50% la 70% la. Padahal harga asal memang cenggitu.. Tapi tak semua la kot. Kebanyakkannye laaaa....nak sedapkan ati

So sekarang ni nak bawak masuk barang Tefal. Semua orang da tau la kan Tefal  ni memang berkualiti. Harga kat sini agak mahal la. Rasa tebeliak jugak kalau nak beli sekeping kat sini. haha
Tapi harga kat sana InsyaAllah memang murah..
Orang pompuan macam kite-kite ni mesti sukeee... tambah bersemangat la nak masak tetiap hari kan.hehe

OK sila melihat-lihat jika ada yang berkenan.... :)

RM 144

Tefal Everyday 28CM Stir-Fry Pan




RM 189

Tefal 24cm and 28cm Non-Stick Aluminium Frying Pans





RM 189

Tefal Non-Stick 2 Piece Frying Pan Set - Red
Frying pan diameter 24cm and 28cm





RM 339

Tefal Essential Cookset - 5 Pieces

1 x 14cm milk pan with glass lid
1 x 16cm saucepan with glass lid
1 x 18cm saucepan with glass lid
1 x 20cm frypan
1 x 24cm frypan





RM 209

Tefal Expert Cook Set - 3 Pieces

1 x 16cm saucepan with glass lid
1 x 18cm saucepan with glass lid
1 x 26cm frypan


Best tak tengok?? Aku pun teringin kot nak ada periuk Tefal sendiri. Baca review pun kata memang tip top la Tefal ni. So memang berbaloi beli.

Ni sume PRE-ORDER.
Kalau interested nak ada 1 or 2 keping Tefal kat dapur memasing, boleh bagi deposit 50% je dulu. Then, barang akan dipos.
Expected to arrive - awal bulan November 2013.
Bila barang da sampai sini baru settlekan balance.
Tarikh tutup nak order ni akan diberitahu kelak.

Haaa gituwww....



Ye silalah...incik-incik suami di sana....boleh la ye......hihihi



Monday, August 19, 2013

Sedetik lebih


Assalamualaikum...

Only Allah knows how much I miss him..





Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu


*Cepat laa bulan 11..hukhuk

Saturday, August 3, 2013

Ami ite wish raya kt Harakahdaily......


Assalamualaikum...


Ini ami ite...hiks!
Masuk Harakahdaily la der..tak men la utus*n or bhar*an

Sini, sini..tengok sini: Harakahdaily



Seb bek yu ingat kat ai...hehe


Cepatla bulan 11..........