About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Sunday, September 16, 2012

Bunga pahar & bantal hantaran


Assalamualaikum...


Balik hujung minggu sebab Pakcik sedare kahwin. Dah hujung-hujung tanduk ni kan, memang kena balik kampung tiap-tiap minggu la sebab nak uruskan hal-hal kahwin ni la. Rumah pun dah nak siap. Ayah and mak tambah dapur (lagi). Jadi, rumah pun dah macam hape. Harus kena pulun kemas balik lepas dah siap semua nanti... *tarik napas dalam*


Update.. update...


1) Bunga pahar

Mak dah siapkan 70 kuntum. Mak sangat rajin nak buatkan. Semangat betul lah mak ni..hehe. Alhamdulillah...cantik and sweettsss. Time kasih mak! =)




2) Bantal hantaran

Dulu ada beli bantal hantaran kat Sakan yang murah ya amat tu kan. Cover dah siap jahit. And now tengah nak buat dot dot kat tengah tu ape nama ntah. Sume pun aku tak tau nama apa.haha


Baru 3.. Ada 8 lagi..huhu


 1 bantal ada 5 dottss. Jahit atas bawah atas bawah sudeee



3) Baju kawin

Baju nikah and baju sanding pun dah dapat! Tapi belum snap pic lagi. Next entry la ye..

Alhamdulillah da banyak progress. Yeayy!!



10 comments:

Firuz SR said...

Comelnya bunga pahar tu...suka2!

neng ana said...

Firuz:
Hi Firuz..kte pn ske!hehe

bintanghati said...

eee ana, ade dot dot kat riben bunga tu.. nmpk la lain dr yg lain ..

kite pun bru je lps wat entry pasl bunga pahar ni.... hehee,..

neng ana said...

bintanghati:
A'ah ada dot dot..org kedai reben tu kata ni pesen baru.dia soh amek. jd, teramek la kte..hehe

Nn said...

kite belum review bunga telur yg kite buat sndri. cantik sbb ade polkadot dot gitew!

neng ana said...

Nn:
Hi Nn..haa nnt review yek ;p

~ a for ana ~ said...

cantinye! rajin betul nak DIY! huhu...da jumpe org yg buat inai x? ana tgh menncari ni...

neng ana said...

ana:
Layankan aje kehendak ati ni nk bt sndiri.huhu. Inai tak sempat nak round Tangkak lg la ana. Tp kawan kte suggest pkai inai tumbuk.campurkn dgn gambir, nasi sume tu pastu time pakai nnt letak minyak kapak.naik merah dia nnt. tp kalo nk ukir2, kte blm g sevey lg..huhu

Amalina Ali said...

Ana, nana suka dengan bantal tu. nana DIY bantal jugak. Tapi tak reti nak buat dot dot tu. ce buat tuto sket. hihi.

neng ana said...

Amalina:
Tutor? *Gulp*
Gambar ms bt tak snap la pulak.huhu Takpe, senang je Nana..jahit je atas bawah, atas bawah dlm 3 or 4 kali. Yg penting kena tarik kuat sket la utk stp jahitan tu.baru dia tenggelam..slalu kalau jahit, benang 2 lapis kan?Yg ni kena pakai 4 lapis.bia kuat sket..
Agak2 ok tak?Nana boleh imagine tak?huhu