About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Tuesday, August 28, 2012

Shopping door gift item kat A.Itam


Assalamualaikum...


Nak update ape EK? Lama dah tak update ni. Raya katenyeeeee..........

Update pasal door gift la. hehe. Pakai beg kertas je yang biasa orang pakai tu. Idea aku nak pakai brown paper bag diterima... tapi disebabkan mungkin nak letak banyak barang, takut nanti bobos. huhu. So, cancel guna beg kertas goreng pisang tu. Nasib baik la aku beli 1 pack je hari tu untuk try test. Tapi boleh la guna untuk budak-budak punya. So, tak membazir. Suka! suka! hehehe

Pergi serang Ayer Itam. Kat situ kan banyak barang-barang nak kahwin jugak...


Kedai Ah Son ni murah jugak. Banyak gila barang kahwin. Semua lengkap.



Kengkonon memula nak beli yang macam ni la. Ayah and mak suka sangat lepas tengok kat Majalah Pengantin. Anaknya, terpaksa la ikut saja. Anak yang baik katenyeee....


Pastu pegi kedai Maju Handicraft pulak. Kedai kat sini semua pun lengkap jugak. Selesa nak membeli-belah. So, stick kat kedai ni je.


Paper bag...beli seribu je.


Rereben-rereben dan bebunga. Mak nak buatkan bunga pahar.. TQ mak! ;)


Cantik sangat la nombol tu kan?! =,=" 


Eh eh.. mak tambah lagi gspice jar ni. Teringin sangat katanya...huhu
Demimu emak...  amek la mak... amek.. hehehe
Dapat 80sen sebotol sebab beli 200 botol je. OK la tak mahal sangat la kan.


Ni takde dalam list. Tapi TERbeli jugak sebab murah.
Time tu tengah sale. Tinggal sikit je. 2 bijik comforter cotton ni seratus je! Mau tak kena rembat.


Balik rumah, gigih menampal sticker yang dah dibeli sebelum ni kat kotak.
Aku beli 1500 keping. Tapi tengok lebih semacam je.. Ada la dekat 2ribu lebih kot. Silap-silap 2500 keping. Tak kose la aku nak ngira satu-satu kan. Rejeki namanya.....


Spice jar ni plak tampal sticker kat tepi sisi dia tu pastu letak reben.
Mak nak 2 reben. Ikut aku yang malas ni nak je letak 1 reben sahaja. Tapi dah mak kata cantik lagi letak dua reben. Jadi, jangan melawan. Ko buat je. 
Jenuh buat reben sebab aku tak expert pun buat reben..huhu

Reben belum siap sepenuhnya lagi sebab reben dah habis. Nanti balik kampung sambung buat lagi. InsyaAllah sempat....
Tang doorgift dah boleh rileks sket sebab makcik-makcik dengan baik hatinya nak sponsor benda-benda untuk diisi dalam tu. Kami berbesar hati terima apa-apa sajeee. heeee


Alhamdulillah.




7 comments:

pelangi chenta said...

sekali g shopping memang kena banyak sediakan duit.rasa duit tue cam air jek kan

neng ana said...

pelangi cinta:
Betol sesangat....hehe

shizansyafik said...

cantik...

BIE said...

wahhh.. cantik... seronoknya,, dah siap preparation untuk doorgift. hehe.. bila majlis makin dekat makin buntu

neng ana said...

shizansyafik:
Time kaseh :)

BIE:
Haa buntuuu..sume rs pn ada la.wuwuwuu

cikCT said...

wahh..kotak utk doorgift..
samalah kte tp mmg gegeh gler nak melipat kotak tu. tsk tsk

neng ana said...

cikCT:
Tahu tidak mengapa..kerahkn segala tenaga yang ada =p