About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Tuesday, June 5, 2012

Nightmare


Assalamualaikum...


Dah lama tak update blog wookkk~

Agak-agak sempat tak spaidemen buat rumah sampai 7 keturunan dia kat blog aku ni?huhu Sadis sungguh!
Apa nak buat.. Tak tahu nak update progress apa. So far, barang hantaran je la yang berjalan. Sebulan satu katanye...maklum la. Pengantin bajet...haha. Baju pun belum sampai turn lagi. So, just wait and see je lah.

Yang sekarang dok risau ni adalah borang kawin, kad kawin and door gift kawin.. Ala senang cite semua yang pasal kawin la... (Eh thesis kau tak nak risau??) T_T


Actually, malam semalam tidurku didatangi mimpi yang ngeri...(lagi). Ye, ada lagi. Sebab mimpi tu pasal aku nak kawin..
Eh kalau dah cerita kawin, kenapa nak ngeri pulak?
Ngeri la.. sebab dalam mimpi tu semua benda tak menjadi. Tapi yang pastinya kawinn tu jadi la..(mimpi ntah pape.huu)

Mau tak ngeri weh...aku rasa macam real je time tu. Rasa nak menangis-nangis dah. Tapi aku tahan la nak nangisnye sebab dah nak kawin ni, tak kan aku nak nangis kot. Live must go on...sempat dalam mimpi cenggituu~

First yang tak bestnye, dalam mimpi tu aku pun tak tau kenapa aku kena kawin serentak dengan Taca, kawan aku yang potong line aku akan kawin 1st Sept nanti.. Baru hari tu berSMSan bagai menghapdet progress kawin masing-masing... Sekali...nah kau! Masukkan sekali dalam mimpi! huhu

Dah la kawin 2 pasangan. Nak feeling-feeling ratu pun tak boleh dah.haha
Mula-mula ada part nikah. Entah macam mana ntah, aku makeup sendiri okey..sebab mak andam tak datang lagi time tu. Jenuh kot aku menelpon mak andam and dia tak sampai-sampai. Sudahnya, aku makeup sendiri. Dalam mimpi tu seriously, aku rasa aku makeup macam tonyoh-tonyoh je muka ni. Rasa macam badut sarkis pun ada. Dah siap tu, aku boleh senyum sampai ke telinga okeee... Punya kondifen dengan makeup sendirik!

Second part pulak aku tak tahu la event apa. Tapi macam nikah jugak.. Eh tak tahu la kenapa aku kena nikah dua kali? =p Nauzubillah dijauhkan..choyy!!!
Tapi time tu, aku kena pakai baju yang tailor dah buatkan tu. Sepatutnya baju tu warna putih.

Tapi.....tapi.....tapiii.....................................

Sekali tengok, baju tu warna HIJAU!
Hijau pucuk pisang okey!
Dah la KEBAYA!
Kain SATIN corak-corak pulak tu!
Bukan sebarang kebaya ok. Kebaya PENDEK! 
Lagi KETAT! 
dan SENDAT!
serta MAMPAT!!

Pakej siappp!!!

Dah tahu macam tu, korang mesti rasa hidup kau akan musnah tak dapat nikah hanya disebabkan baju anda seperti di atas kan...
Aku tak beb...kental nak kawin. Boleh aku kata...

"Its ok. Can fit me la ni..."

Aku yang menyaksikan mimpi tu pun sentaps! How lah aku boleh setuju je nak pakai pakaian (ke?) macam tu untuk majlis nikah aku...huhu

Lagi satu...paling best. Sebelum nak nikah ni..bakal family dah datang usung hantaran semua ni...boleh aku punya hantaran tak siap lagi?? And aku boleh kate rilex je nanti sambil nikah boleh sambil-sambil buat sempat la....
Bapak cool gila babeng la aku time tuu!!!
Sekali lagi aku sebagai penyaksi mimpi rasa nak menangis dengan aku yang dalam mimpi tu...huhuhuhu

Rasa nak menangis...lagi...lagi...dan lagi....wuwuwuuuu


Sebenarnya dah banyak kali aku mimpi pasal kawin kawin ni.. Kalau yang menjadi tak pe... Ni 3 or 4 kali mimpi dah. Semuanya DISASTER!!! T_T
Sedeyhhh siot.. Apakah petandanya ini...huhu

To be positive, Ahhh syaitoonnn je tu....


Mungkin tu petunjuk, jangan buat kerja last minit. So, buatlah dari sekarang. Sikit-sikit pun jadilah kan... Tak nak la karang aku menggila jadi bridezilla macam ni pulak....haha





*Eh sekarang pun aku buat pe...... #Gulp!




3 comments:

Lady WaiLiN said...

kalau sudi pakaila baju akak..tp saiz L ler...baju sanding pn akak ade

neng ana said...

Wah yeke..saya size s kak. Tinggi pun 151 cm je.haha. Akak bg la link. Boleh cuci-cuci mata.hehe

Lady WaiLiN said...

http://wailinthelifestyle.blogspot.com