About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Wednesday, August 29, 2012

Kek marble di Aidilfitri..hehe


Assalamualaikum...


Mari membaking lagi... lagi dan lagi....haha
Aku lagi suka baking daripada masak kot. Tak tau nape.
Macam biasa, lepas buat 3 jenis kuih raya, terus buat kek pulak. Saja nak try test kek marble ni. Resepi macam biasa la Myresipi.com tu dah jadi library online dah untuk segala jenis mak bapak makanan ada.

Oh resipi ni dari Mat Gebu. Sape tak kenal blogger masakan yang terpaling femes tu.. toche toche... hehe



Ada 5 kaler.. Ada biru pun aku sebat je pakai. Sekali tertumpah pulak warnanya. Dah jadi macam water colour da aku nengok.huhu


Ready tu layering-layering....


Gitu la hasil layernye... Maklumlah, pencomot yang buat...


Baking-baking...


Hasilnye.... HORROR aku nengok 0_o 


Dalam: corak pun HORROR..wahahaha!


HORROR sebab kaler biru tu sangat pelik ku lihat. huhu

Takpe lah, 1st time buat ni. Sampai mak aku pun tak caya ni 1st time aku buat. hehe. Kek lembut, moist and opkos la sedap. Sape lagi nak puji diri sendiri kan. HARHARHAR


Lagi berita TERgempar:

Bakal mak mertua pesan suruh belajar masak beriyani gam johor yang buat masa tunang dulu. Then ajar dia pulak before fly nanti...
Matik la aku!!
Nak kena berguru nih. huhu

Dalam kepala dah tau dah. Housemates la akan jadi mangsa hasil uji kaji aku nanti. hahahaha


4 comments:

mizaharun86 said...

yeay..mummy pn nak merase gak briyani gam ana..=p

neng ana said...

haha takutnye nk bg org rs..blm bt da nebes ni.huhu

cik mah said...

HEHEHE...MYB SBB WARNA BIRU TU WAT JADI MCM PELIK KOT..KLAU X MESTI OK...XPE..YG PENTING RASE KAN...MESTI SEDAP TU....

neng ana said...

Ye kot..mmg seram tgk kaler biru tu.haha. Xpe, next time try bt lg. Tq cik mah ;)