About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Friday, October 12, 2012

Sebelum hari kejadian..


Assalamualaikum...


Kali ni nak tepek gambar banyak-banyak. Semua gambar adalah dari camera Dayana.
Thanks a lot Dyen!! :)

Kesibukan adalah bermula hari Khamis malam Jumaat. Time tu lah baru semua barang yang nak di-add in dalam goody bag sampai. Nak buat cano, barang sponsored by sedara mara. Haruslah sabar menunggu dan kerja keras malam tu nak pack semua.. Alhamdulillah adik beradik, makcik-makcik, sedara-sedara and orang kuat aku (Dura, Dayana n Maya) datang tolong.. Kalau takda depa-depa ni, alamat tak kawin la aku. Eh tak. Mesti kawen punyeee =p


 Gigih membungkuih!
Owh dalam tu ada biskut, air kotak and buah limau. Bebak jugak la kotak tu sebab berat. Tepaksa la tampal bawah kotak tu. Kalau tak, terburai jadinya.huhu


Yang di bawah adalah orang kuat aku. Sangat rajin dan boleh jadi calon menantu pilihan.
Motip?? =p

Maya! 

Dura! a.k.a Dudud yang buatkan halfmoon shawl I tu..

Dyen! The pengepitss.heee


Tugas mereka adalah:

Kasi penuh itu goody bag lah! hehehe




Then, dah pukul 1 am, baru nak pakai inai. Maklumla penantin bapak bz time tu.. Pakai inai pun sejam je. Tu yang tak merah tu.huhu

Siap ber'glove' bagai.. =p


Pastu, tido lah.. Esok malam dah nak nikah. Tido kul 3. Nasib baik mata tak lebam sangat. huhu


*** 

(ceh berstar-star bagai... =p)

Keesokan harinya adalah hari merewang-rewang. Orang kampung da datang merewang time tu. Kupas-kupas, potong-potong, cuci-cuci, gosip-gosip..eh..





Makcik-makcik ni tak mau duduk dalam. Tak best, tak nampak orang laki masak katenye... -__-!

Yang lelaki pulak, rileks je buat keje. Senyap je melapah lembu. Tak riuh macam pempuan..
Ate..da nama pun pempuan...... -_-"







Yang kat luar rumah sebuk dengan kerja masing-masing. Yang kat dalam rumah pun dah macam tongkang pecah dibuatnya...

Yang ber3 ni sambung buat hantaran... Thanks u'olls!!



Anak dara kawan Kila, isi telur kat bunga telur and buat bunga rampai.. Thanks u'olls jugak!



Yang bujang ni time ni la sebuk nak menggerudi bilik panten T_T 



Yang khemah pun tengah sebuk buat kerja dia jugak. Set up meja and pasang scallop. Eh, baju pun nak setema dengan majlis.hihihi



Hectic + Penat + Nervous
Settle!

4 comments:

cik mah said...

Cik mah suka ngan entry ni...kemeriahan majlis jelas..semua ade tugas masing2...seronoknyer.....bestnyer...t review lg tau.....

neng ana said...

cik mah:
Meriah, kengkabut sume ada..huhu
Nanti bila rajin kte review time nikah pulak ek.hehe

bintanghati said...

haaa, riview lg yer..
x sabar nk tau, benda ape yg kite plan tp x jdi?.. ade x ana..

neng ana said...

bintanghati:
InsyaAllah..kalau rajin.huhu
Stakat ni sumenye yg plan alhamdulillah jadi. Tp sy tak la plan yg grand2. Biasa2 je..hehe