About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Wednesday, December 26, 2012

Review: Pulut kuning ganti kek


Assalamualaikum...


Dulu sebelum kawin dah ada buat entry pasal pulut kuning menggantikan kek kawin kan. Alhamdulillah tercapai jugak cita-cita ni.hehe

Memula ingat nak tempah je kat orang. Sebab takut bila hari kejadian nanti kengkabut nak buat semua kan. Lepas tu mak kata, kita buat je.. Aku dah risau-risau dah kot la nanti tak sempat ke kan. Almaklumla memasing kompem busy punya lah.. Tapi mak kata lek-lek la.. (dalam bahasa aku la tu.hehe) Nanti mak mintak tolong siwo (makcik in Jawa) Sukinah buatkan. Aku pun OK je lah dah mak kata gitu.. Aku tinggal belikan barang-barang macam board, stand and pisau plastik. Beli kat kedai jual alat-alat dan bahan bakery je. Serunding daging pulak dah kirim kat Maya beli kat Bangi.


Sepanjang proses buat pulut kuning tu aku tak tengok langsung sebab dah busy sangat buat kerja kan. Orang semua sebuk tung-tang-tung-tang kat dapur, aku pun tung-tang-tung-tang jugak la kat depan. Sampai ke sudah aku tak tengok rupa pulut kuning tu dibuat macam mana.
Dah redha je la time tu kan...

Alhamdulillah.. masa tengah makan beradab, makcik keluarkan pulut tu..
I was like...

"Waaaaaa.......cantik......menyelerakan.....!!"

Tak sangka dapat pulut kuning yang diidamkan... Rasa touching sangat bila tengok tu depan mata. Boleh?huhu
Yela aku kan risau kot la tak sempat nak buat ke ape kan. Pulut kan kena prepare lambat-lambat sket. Nanti kalau buat awal-awal tak elok pulak..


Joms kita tengok gambar pulut kuning saya yang santek itu..!!
Pujik diri sendiri pun okeng~ kikiki




Beautifully standing alone =')



Perfectly combined on white board base..



Haishhh kreatip betul la makcik I ni..hehe







TQ siwo Nah buatkan cantik-catik..sedap-sedap...
Kite suka sangat-sangat-sangat-sangat....!!

=)



4 comments:

oshinz said...

haih.. tengok pun dah tahu sedap. tambah dengan serunding plak tu. memang mengancam lah.

neng ana said...

oshinz:
Haa blm mkn tu..mmg mengancam lah.hihihi

orked violet @ SYA said...

tringin La nk wat puLut kuning gk. tp Sya gtaw mak die kate LEceh. tempah kek senang. huhu

tp cm best kan.. nnti nk kene finaLize bLk tema wedding. kLw wat traditionaL mmg kompem Sya nk gk puLut kuning. LEceh pon Leceh La! boLeh cr vendor puLut kuning ye daakk?? hehehe

neng ana said...

Orked:
Act, tak la leceh sbb bkn kte yg bt kn.hehe.tempah je sng sya..mcm tempah kek jugak..hehe