About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Wednesday, December 26, 2012

Life of Pi


Assalamualaikum...


Baru je tengok cerita ni. Tu pun sebab redeem birthday treat dari GSC. Kan aku dah cakap aku ni kaki kupon atau sewaktu denganya.. Mesti tak miss punya kalau ada apa-apa yang pree.hehe
Tengok yang 3D punya. So kena top up RM5 je. Harga asal RM17.


Komen cerita?


Puas hati sangat!!

Sebab jalan cerita yang bermakna.. Full of imagination.. Debaran kehidupan laut.. Kecantikan alam yang kita tak pernah jejak..(kat lau tu) dan paling best gambar dia la.. Kalau tengok 3D memang puas hati lah. Tak rugi tengok.. Tapi yang tak bestnye bila part dia combinekan agama yang dianuti tu termasuklah agama Islam. Tu yang tak syiok tu.. Cerita pasal nak mencari tuhan yang sebenar tu macam dah ok dah. Sekali boleh pulak dalam cerita ni si Pi tu menganut agama Hindu, Christian and Islam dalam masa yang sama. Mana boleh....huhu


Tengok cerita ni memanjang je aku cakap...

"Waaa..."
"Eee cantiknye..."
"Uishh bestnye..."
"Jernih gila air dia...nak pegi situ..." huhu

Macam aku tengok cerita yang orang biru tu la.. Ape ke namanye aihhh lupa..
Haaaa Avatar! Ternganga-nganga mulut aku tengok cerita Avatar tu ha. Kagum sangat.. Cerita Life of Pi ni pun termasuk dalam kategori yang mengkagumkan lah..










Oi best la!

3 comments:

Ninie said...

Ada lg ek citer ni skang??? Nak tengok lah!!! hehe

Salam kenal...jenguk Ninie juga di:
http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/

bintanghati said...

xpat lg nk pi tgk citer ni...
aritu tgk teaser je bile tgh tgk citer lain kat gsc...
teaser mcm best jek!

neng ana said...

Ninie:
Setakat ni ada lagi lah..g tengok Ninie!hehe
Owh, selamay berkenalan... :)


bintanghati:
Cik Bin..mmg best la pd kte.serius..hehe
Pastu ada teaser cite Upside Down.best la plak.eh!