About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Tuesday, December 11, 2012

First time masak tempoyak.hehe


Assalamualaikum...


Happy weekend!!

Eh silap. Harini Selangor cuti. Terasa macam weekend la plak.hiks!

Hari ni jugak pegi Jusco beli barang-barang dapur yang dah habis. Beli ikan-ikan..sayur-sayur.. Best beli barang time weekdays sebab tak ramai orang. Aman skit nak membeli. Aku paling tak suka beli time weekend. Streeeesssss mak!!

Pastu masak la untuk lunch. Haaa menu hari ni first time aku nak masak ni.

Gulai tempoyak Ipoh mali!!

Ate husband orang Perak. Kena la belajor masak tempoyaknye... Memandangkan hari tu baru je habis musim deriyannye. Maka banyakle tempoyaknye dalam peti tu... Atenye masakle laki bini di dapur arini.. Jiji tolong ajar masak. Tapi kena google jugak -_-"
Ngajor jugak la siang-siang ikan, ayam, sotong sume. Senang nanti nak masak sensorang nun kat sana takde la sampai nak kena tengok tutorial Utube.haha




Tung tang tung tang...







Tenggiri masak tempoyak!
Ni pestime masak ni. Kat rumah takde lesung batu. Jadi, pandai-pandai la nak idop. Yang penting sodap! (Eh sedap keww??) haha




Chap choi (ek?) masak sos tiram!
Tak tau nama apa. Belasah je masak. Yang penting ape?? =p




Ayam goreng sudaa...




3 jerr???

Eh cukup la tu. Makan untuk 2 orang je pownnnn... Ni pun belum tentu boleh habis.
HAHA

No comments: