About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Thursday, October 11, 2012

Settle semua majlis


Assalamualaikum...


Alhamdulillah.. semua majlis dah selesai dengan lancar. Best memang la best sebab diri sendiri kawin kan. Majlis untuk kita pulak tu. Tapi penat memang penat sangat tak tau la nak kata apa. Majlis sambung menyambung. Lepas majlis kat rumah sendiri 29 hb aritu sambung kenduri kesyukuran pulak. Rumah tak habis kemas lagi sambung kenduri lain. Sampai demam-demam aku dibuatnya. Tapi takkan nak dok dalam bilik je kan. Gagahkan jugak la buat kerja-kerja semua. Lepas tu, majlis kat Ipoh pulak..
Penat macam Uwwaaaaaaaaaaaa

Tapi takpe, sekali ni je kan. Biar bagi habis penat tu. Lepas majlis rumah lelaki habis, puas la berjalan 'beraya' ke rumah sedara mara suami. Memang adat la lepas kawin kena gi ziarah rumah sedara-sedara yang dekat ni. 3 hari gi meronda. Perut penuh dengan makanan. Dapat hadiah pulak tu. hehe

Now, dah naik koje. Pagi-pagi lagi Prof dah call. On time betul contact aku bila naik koje. huhu. Sebelum jumpa, aku prepare la goody bag yang ada lebih tu bagi dia. Nasib baik dia suka je. Siap jengah-jengah dalam bag tu ada apa. Tapi tak jadi buka sebab ada aku kot. haha

Terus dapat kerja. Tesis kena betulkan lagi. Ntah berapa banyak kali la dia nak suh betulkan ni. Setiap kali hantar, part lain pulak yang kena betulkan. Nak perfect katanye...huhu. Pastu nak kena print poster untuk poster presentation di Cambodia. Nak pakai duit jugak tu.. -_-7

Rumah sewa belum boleh masuk lagi. Next week insyaAllah baru boleh masuk sebab sekarang kontraktor tengah baiki rumah tu. Alhamdulillah dapat rumah fully furnished yang murah. Nanti masuk, boleh terus masukkan barang sendiri je. Tinggal waktu malam je la nak kemasnye pun. Siang dah kerja. Next-next week parents in law nak datang. Nak tak nak kena settlekan secepat mungkin jugak la.huhu

This week nak balik Muar lagi. Nak amek hadiah-hadiah and ada 2 kenduri member nak kena attend. Kenduri Ana, b2b blogger  jugak. InsyaAllah kalau sempat aku nak gi jugak sebab haritu dia datang kenduri aku.hehe

Last, gambar kawin sebelah lelaki. OP belum siap lagi. Ni gambar dari hs adik je.



Cantik kan???
Puji diri sendiri. KAHKAHKAH


Adios.



5 comments:

bintanghati said...

ye la princess, cantik lorr kamu.. beza dgn yg real .. hahahaa..
aura raja 2 hari(2 majlis) kann.. ahaakkssss

tahniahhhh !

orked violet said...

cantekkkk!!!

suke turqoise.. =)

congratz ye..settLe sume , so bLk pade theses mode ye skang?hehehe

aLL the best~

neng ana said...

bintanghati:
Haa da makeup..cantik la jadinye..hahaha. TQ! :)


orked violet:
Tq! A'ah skrg kena focus on thesis pulak. Wish me luck! ;D

Amalina Ali said...

ekh siyes cantik. tak tipu. :)

neng ana said...

Amalina:
kikiki =p