About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Tuesday, October 23, 2012

Wedding review: Solemnization night


Assalamualaikum...


Bersambung kita dalam cite kawin-kawin saya...hehehe =p

Kali ni nak letak gambar baaaaanyak banyak... Biar sampai muntah menengoknye. HUAHUAHUA

Kita start dengan lepas siap make up sume lah ye..hihihi






Uuuuuiii kalau suruh aku posing, memang FAIL!




Rombongan lelaki =)


Pantin lelaki... Eh peace, peace pulak dia.. Nak cover neves latewww :P


I'ollss pulak harus la bergosip manjang...huhu


My husband to be! (Time tu la...hehe)


My wali...my daddy :)


Tanda tangan persetujuan sebelum bernikah.


Patiently waiting.... dup dap dup dap... (peluh sikit)





Inilah masanya... Alhamdulillah dengan sekali lafaz, dinda sah menjadi isteri kanda Mohd Azinuddin Ahmad Mokhtar....weeee
(Ayat dalam text =p)



Da gelak ketawa tu paham-paham je la kan aku ni...tak mengontrol betol -_-!





Si suami melafazkan taklik


..dan memegang ubun-ubun isteri sambil membaca doa:

"Ya Allah, aku memohon kepada-Mu kebaikannya, dan kebaikan segala yang Engkau ciptakan pada dirinya. Dan aku berlindung kepada-Mu daripada keburukkannya dan segala keburukan yang Engkau ciptakan pada dirinya."
(Riwayat Abu Daud)

Owh time ni dah macam nak touching da... T_T


Tapi nak tergelak balik tengok gambar ni... Macam..
"Emhhh sini kepala kau..."

-________-


Lepas tu penyerahan tanggungjawab ayah kepada suami untuk anak perempuannya..
Owh sangat menyentuh hati....huhu


Kemudian, pesanan ibu kepada anak perempuan... dan jugak ucapan terima kasih pada ibu....



Time tu da rasa macam Uwaaaaa...... Sedihnyeee..... Memang sedih gile kot. Sebak rasa hati..menusuk kalbu.. Takkan boleh tahan la kesedihannya tu..hukhukhuk


Akhirnya... kami sebagai suami isteri yang sah.
Alhamdulillah syukur ya Allah....



Lepas je nikah, kami semua keluar dari masjid. Time tu tiba-tiba plak ada kompang kan. Seriously aku tak tau pun ada kompang bagai...dah rasa macam bersanding pulak da..hihihi
Rupa-rupanya pakcik tetiba panggil orang kompang. Nak jugak buat surprise kat aku kan... Memang surprise sangat la..huhu


Lepas tu ape lagi... Mari makan!!!





Pantin pompuan serve hokey...hado?? =p


Pantin lelaki plak makan...ape ada hal... -_-7

Pelamin nan indah... =p

Lepas makan baru sambung balik masuk rumah dok atas pelamin sarung cincin sume.. Buat le[as makan sebab time tu da nak lewat takut orang kelaparan...













Baik lah..haku memang tembam -_-




Ok? Nak lagi?? Sambung len kali lah ye =p


8 comments:

cik mah said...

ala...comeynyer....pelamin tu cntik sngt2....bunga tu pun cantik juga..semua cantiklah...

neng ana said...

cik mah:
Eheh tq cik mah :)

hajar hazizi said...

cantik sgt..amik salina bridal ek?hihihi..ana, nak ty..awk nyer sarung kaki mmg camtu ke..maaf ty

neng ana said...

Hajar:
Ye..amek Salina.nmpk sgt trademark dia cane kan.hihi

Stokin tu pun ye mmg itu rupenye..org panggil stokin sepit.sng nk sarung kalo pakai kasut yg ada celah2 kt ibu jari tu..cb hajar try test pakai.hehehe

bintanghati said...

waaaaa... mmg cantik n manis kamoo ana ms nikah ni..
mmg berseri2 je muke ..
mesti ms review tringat saat nk dinikah kan ... hhaha..
tudung diy pn menjadi cantik ...
hahahaaa..

neng ana said...

bintanghati:
TQ kamu...hihi
Owh I miss that moment badly..

orked violet said...

aaaaa....suke nye tengok..

sangat cantek.tgk Lme2 rs comeL puLak.hehehehe

eh!confused da.hehehe
congratz dear~

neng ana said...

orked:
Eh! jgn kompius2...hehe
Thanks.. :)