About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Tuesday, October 16, 2012

Our first home-sweet-home


Assalamualaikum...


Malam tadi baru masuk rumah sewa and letak barang-barang sikit. Dah la aku rasa penat semacam je malam tu. Jiji la yang lebih ngemasnye. huhu
Makan malam pun tapau je. Makan kat rumah.

Our first dinner in our home sweet home.hihi
Sume peralatan fresh from the kotak hadiah kengkawan.. Mug tinggi tu dapat 4 set. Semua kaler lain-lain. I like!


Actually, rumah ni memang sesuai sangat-sangat untuk orang yang baru nak memulakan hidup. Macam kami la.hehe. Alhamdulillah owner rumah tu baik sangat. Dia tau yang kitorang ni baru kawin, so dia siapkan rumah tu cantik-cantik and nampak baru semuanya. Untuk pengantin baru katenye...hehe. Siap cat dinding lagi ha. Terharu I.huhu. Yang bestnye, harga sewa pun sangatlah berbaloi and tak sangka boleh dapat fully furnished dengan harga tu. Deposit pun 1+1 je. Tapi bulan ni owner bagi half price je.
Alhamdulillah.
Double happiness! :)


Semua dah ada. Kabinet dapur pun ada.

Living hall. Sofa, TV sume lengkap lah.

Little kitchen in da houzzz.. Pintu kat luar tu ada washing machine and tempat sidai baju.

Rumah ni small-smal cute saja. So takleh la nak deko lebih-lebih yek. Mana yang penting je. 3 bilik n 2 bilik air. Rumah dah lengkap. Tinggal bawak badan and baju saje.hehe
Minggu ni busy nak sediakan rumah apa yang patut sebab this weekend parents in law nak datang meraikan konvo my hubby. Kalau rumah tak siap, malu la kamiorang. hehu

Malam ni sambung ngemaih rumah lagi.huhu

9 comments:

Amalina Ali said...

WOW! Untungnya dapat rumah fully furnished. Duit dah jimat untuk benda yang lagi penting. :)

cik mah said...

comelnyer..aaakan..fully furnised sennglah...xpyh susah2 nk beli2 bnyk brng...

pelangi chenta said...

bestnya ana lepas kahwin boleh duduk serumah.cam saya nanti buat sementara kena duduk jauh sebab komitmen pada kerja.hope urusan perpindahan saya dapat dgn segera

mizaharun86 said...

bestnyee ana...umah kite partially furnish je..byk gak brg2 kene beli..peti ais..washing machine..waduhh pening..anyway enjoy yr life there..treasure every moment tau..mesti excited kan? happy for u dear =)

neng ana said...

Amalina:
Alhamdulillah..jimat sgt..


cik mah:
Yup pas kawin kan sengkek sket kan. Untuk beberapa bulan pertama ni memang sesuai la cari rumah yg partial/fully furnished. Da stabil sket baru cari rumah kosong :)


pelangi chenta:
Kte pn duduk bujang gak lepas kawin ni. Tp cme beberapa mggu je. This week baru duk sesame.hehe
Kte doakan segalanya dipermudahkan utk kamu jgk ye ;)


miza:
Jgn fenin2..bt sikit2 je mummy..ok la miza ada jgk few things xyah pkr nk beli kan..
Enjoy the moment! ;)

S.U.R.I.A. said...

SENANg dh suma siap kan..
suria skit2 kena beli....xpe....slmt menyemassss

neng ana said...

SURIA:
A'ah senang la sbb kte nk dok skjp je.hehe
Happy mengemas suria! ;D

Fyrose Zainuddin said...

ana, kat mana rumah baru? bole lah i and geng stapler melawat2 hehheeee

neng ana said...

Fyrose:
I skrg dok Balakong..mai2 dtg..hehehe