About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Saturday, October 20, 2012

Dubu Dubu Seoul Food Restoran, Mid Valley


Assalamualaikum...


Ada la sorang budak tu. Teringin katenye nak makan kat sini...

Macam cute pulak nama dia Dubu dubu.. Macam main dengan baby plak..
"Ala kucik kucik... alaa dubu dubu..."
Boleh?
-______-

The menu.. 

Environmentnye ala-ala santai gitu.. Siap ada TV. Tapi semua music video K-Pop
T_T

 



We'ols 9 orang.. Actually nak celebrate birthday budak yang ngidam tu...
=p

Pilih menu pun serius =p



Makanan suda mariiii!!!

Dol Sot Bimbimbap ... aha so cute la bimbimbap babab babaaappppp (RM 17.90)
Ini set Abg Zarir ye. Semua set di sini didatangkan bersama 4 sides.. Ada kentang manis.. kimchi (Aku tak suke sangat.huhu).. sayur togeh besor tu.. and soup of the day..

My Citron tea RM 4.90
Macam teh o limau la tapi pakai citrus fruits kot. Ada limau kering kat dalam tu. Boleh kunyah-kunyah jugak.
Sedap... if nak compare dengan Berley tea (RM 3.50) yang tawau habee... T_T

Cheese Toppokki (Rice Cake) set RM 15.90
Ini aku punya! Sweet and cheezy.. Ada rasa macam makan yong tau fu. Maybe sebab ada letak bijan kat atas tu kot. Rice cake tu pulak sebijik macam yang putih panjang kat yong tau fu tu.. Ape ke nama ntah.
Haa memang sama lah.. Cuma ada letak cheese and rasa spicy from the sauce... Slurrrp sedap!
  
 
Beef Bulgogi set RM 17.90

Kak Inas punya set Dumpling Soondubu RM 15.90 pun sedap jugak. Tadak gambar sebab jauh sangat nak snap. huhu

Pas makan tu kita potong kek la..
Sepriseeeee!!!! (....sangat)
-_-"
  
  
Birthday untuk twin yang lain tahun..huhu
Happy belated birthday Maya and Abg Zarir!

Pastu makan dessert ni. Citron Dubu RM 5.90
Sejibik rasa tau fu fa.. cuma ada citron tu la yang rasa kelimau-limauan.. Sedap!

Untuk kami ber-9.. Ok la kan?

Dubu dubu ni dekat dengan MPH Bookstore.

Bertemu lagi di lain tahun... Eceewahh!

At Mid Valley and One Utama only.



4 comments:

Fyrose Zainuddin said...

Comel je namaDUBU DUBU .. dgr mcm gebu gebu eh!

neng ana said...

Fyrose:
gebu gebu tu ko Pai..eh! =p

Fyrose Zainuddin said...

LOL .. Eh gebu itu cantik hahahaaaaa

Papa-NtiQ said...

Hi...saya baru jer gi sana baru2 ni. Anak2 la suka sangat makanan kpop nih :)
Not bad dan saya dah upload pics dalam blog www.blogmakanbest.blogspot.com so senang2 tu jenguk la yer dan kalu minat boleh follow jugak TQ TQ
Entries tentang makan, makan dan makan 100% takde topik lain hehe maklum la kita kan idup untuk makan kan.