About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Friday, May 18, 2012

Eh ingatkan kisah baju kahwin dah settle..tapi...


Assalamualaikum...


Ceceh tajuk...tak bleh blah...macam buat karangan darjah 6. Sambung cerita tersebut... -_-"
Ceritanya, aku kan dah beli kain untuk bersanding nanti kan. Ce baca kat sinun. Aku ingatkan memang dah settle la tak payah pikir nak cari kain lagi. Balik kampung tinggal hantar ke tailor je.. Sekali bila dah tunjuk kat mak aku, dia kata ok..tapi dia nak nampak lagi flowy..dia suruh tambah yang part luar tu yang flowy-flowy tu ntah ape ke nama tah..jadinya kami pun mencari la kain extra tu kat Tangkak the heaven of kainsss





Ada banyakkk kedai kain kat tangkak ni. tapi aku malas la nak tawaf satu tangkak tu kan. Pergi dua kedai je. Kedai Bunga raya memang terfemes wa cakak sama lu...




Kain memang banyak...dan jauh lebih murah dari pak cik jakel...



Adik aku sebok nak mencapub jugak.haissss...
Last-last dapat la cari kain chiffon untuk flowy-flowy tu. Bila balik rumah cuba la acu-acu kan nak tengok kesantekkannye terserlah atau tak...sekali.....



It turn out to be like this.... Ini model import Chennai mari...(tipu. tu adik aku.haha)
Warna cream dan champagne adalah nampak tak menyerlah. Nanti lagi la pelamin warna putih..oh-so-out! huhu
Mak kata, "Takpe, kain ni boleh buat lining untuk baju. Nak buat backdrop untuk meja makan pun boleh ni. Kain ni boleh je guna untuk lain. Esok gi beli warna yang lain.."
Oh mak, I'm so touching..mak sangatlah sporting =')


Esoknya hari Ahad. Aku pun akan balik hari tu jugak. So, nak tak nak aku kena cari kain tu hari ni jugak. Round lagi 1, 2 kedai..and jumpa dengan warna yang aku suka!
Tapi bukan chiffon. It's like satin. Ape ke nama SA tu kata..lupa pulak. Tapi pelik la namanya..nama kereta kot..Tak ke pelik nama kain macam nama kereta..

Kain = Kereta

Haizzzz -_____-"


See..warna pilihan hati aku mesti warna cenggitu-gitu... Nak jugak tu aku masukkan dengan warna champagne..Aku suka yang ala-ala grey tu. tapi mak and ayah suka yang purple. Panjang punya panjang punya pikir...aku tarik warna lain pulak.lagi pening mak bapak aku.hahahaha



End up with this colour. Semua setuju dengan warna ni. Semeter dapat rm10 je lepas aku kecek-kecek akak tu. yeayy!!
Lepas tu mak aku nak jugak patchkan lagi dengan lace..dalam kepala aku, alamak lace mahal. cano ni...huhu. Takpe-takpe lek lu..sap kok lu...... dalam hati debor takut lace mencecah beratus-ratus T_T
Sekali jumpa pulak lace yang cantik. Beaded lace pulak tu...and murah! Tak snap gambar sebab super excited dengan lace yang cantik dan murah.haha. Semeter last price dpt RM50. Harga asal rm75.
Ya Allah sukanya aku....... =')


Lepas tu, hantar ke tailor lah..suka! suka!





Tak semenggah -_-!
Measure badan lelaki and pempuan. Yes, lelaki itu pun ada time tu...taching i yew datang tau.hiks!
(Sebenarnye suka sebab boleh balik sekali tak payah naik bas =p)




Pastu, balik rumah kita makan kek! Kila baked chocolate cake untuk mak. Aku belajar resipi dia..hmm...

Not bad...



Bodol bad....


Sekian, T_T





2 comments:

Dhya Surya said...

kampung ku....^_^

neng ana said...

Iye?kt mn tu?hihi
Sy kt Serom je.nnt singgah2 le..hehe