About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Thursday, February 7, 2013

Mee Tarik Warisan Asli


Assalamualaikum...


Hari ni lunch dengan lab mates dekat Mee Tarik Warisan Asli dekat area Sg. Besi. Mi tarik kan femes di kalanagan orang berbangsa cina kan. Kat kedai ni mi tarik dia memang orang cina dari tanah besaq cina tu la yang buat. Owner dia dari sana. Chinese muslim. Pekerja dia pun ala-ala k-pop gitu..

Ni first time nak rasa mi tarik yang halal ni. Telioq asik dok dengar diorang cite je kan.. Mi tarik tu memang dia buat kat kitchen diorang sendiri. Siap boleh tengok lagi. Tapi tak snap gambar sebab malas nak bangun. Berat bun betol. haha
Gambar signboard kedai tak amek la pulak kan. Panas teriaq, tu cecepat masuk tu (Rosak bahasa orang oi)




Wall of fame...dabaq ha menu


Siap da masuk Jalan Jalan Cari Makan daa

OK mari menjelajah manganannn.....



   

Kiri: Beef sauce noodle
Kanan: Fungus noodle with meet



Kiri: Chinese green tea
Kanan: Chinese Ba bao tea



Kiri: Potato beef noodle
Kanan: (Tak ingat apa nama, macam kue tiaw)



Kiri: Mustard beef noodle
Kanan: Cold Dry cold noodle


Harga makanan rata-rata around RM7 - RM10 untuk noodle. Ada jugak nasi goreng-goreng macam biasa tu tapi masakan style cina la. Kitorang tak try pun.
Mi tarik dia sedapppp... Nampak macam liat tapi lembut je. Size macam mi kuning biasa tu tapi kurus sket. Warna pun putih-putih kuning tak macam mi kuning, eh. Rasa plak macam mi segera tapi tak sebenarnye..rasa dia lagi fresh... Wah gitu~




Owner of the kedai. Tokey pun gi hidang tau.


*Tokey kedai sejibik rupa Muadz Ahmad Mazian (versi veretan). hehehehee


4 comments:

ciksusu said...

terliurnye!! dah lama nak try mee tarik ni!!

neng ana said...

ciksusu:
Ni la 1 jmp kt Sg besi. kt tmp len tak jmp lg..huhu

Fyrose Zainuddin said...

na. bawak kite kat kedai ni heheee

neng ana said...

Fyrose:
jom pai..when?when??hihi