About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Wednesday, July 4, 2012

Dilema kad kahwin


Assalamualaikum...


Tinggal duabulanlebih saja lagi ni tak tempah kad lagi. Haihhh risaunye lah badan. Makin dekat rasa makin banyak pulak benda yang belum settle..nak nangis jap. Uwwaaaaaaaaa!!!
Ok dah.


Aku suka kad kahwin jenis poskad. Simple sangat and sweet macam kat bawah ni..






Yang kat bawah ni card from Jentayu Design. Aku sangat adore dengan kad-kad mereka... Tapi, macam biasa la. My pocket say a big NO to them. hukhuk





Owh jatuh chinta sama kad tersebut... Flower-flower gitu.. simple! Eh, simple-simple pun mau la kena 80sen sekeping tau. huhu

So, we decide to cari kad yang super bajet kebabom punya je lah. Lagipun nanti orang buang je kan.. (saja nak sedapkan hati.haha)
Nak DIY?? Owh lupakan saja...sebab masa agak mencemburui kite ye... (Tu la suh buat awal-awal takmoh buat <--- nak marah kat tunang.haha)

Dah tanya Padil, yang buat kad kawin tu. Tapi dia belum reply lagi. Mana la tau kot-kot dapat member price..hehe
Minggu ni plak nak balik kampung. Nak amek kad kahwin along dulu sebab nak cilok map. So that next week boleh gi kedai buat kad teros. Nak settlekan cepat-cepat pasal kad ni.


Ha yang kat bawah ni pulak idea kad kahwin yang agak la uniknye aku rasa.. Kad kahwin pakai kertas OHP. Tak pernah terpikir plak kan nak pakai plastik ni. Rasanya if nak pakai plastik ni kena ada cover kertas putih kot kat belakang dia. Barulah orang nampak nama jalan sume tu nanti.hehe
Papepun idea ni memang kreatif...



So far, kad kahwin takde progress lagi. HAHA




*Sila meroyankan diri sendiri sebab majlis dah dekat ye ana... T_T



6 comments:

~ a for ana ~ said...

jangan pening2! hehe...cepat2 buat kad kawin.. try tgk2 kat dealovakadkawin..cantik!

ciksusu said...

jgn pening2 sgt k..
relax je mcm kte :P hehe

pelangi chenta said...

sy pilih yang simple jek

neng ana said...

Ana: A'a Dealova pun cantik2 kan? Boleh la consider situ jgk. Thanks ek ;)


Ciksusu: Ok da tak pening sgt. pening sket je.hehehe


Pelangi chenta: Tu la, kte pn nk yg simple2 je..tak serabut kan..

secretofsyen said...

Yang bawah sekali tu.... Kt mna u temph..

secretofsyen said...

Yang bawah sekali tu.... Kt mna u temph..