About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Friday, July 20, 2012

Welcoming the Ramadhan


Assalamualaikum...






Alhamdulillah Jumaat malam Sabtu ni kita akan sambut bulan Ramadhan.. InsyaAllah kalau dipanjangkan umur, aku akan dapat merasai nikmat Ramadhan yang akan datang ni. Banyak benda yang aku nak improve. Nak rebut segala nikmat yang dah Allah berikan. Lagi-lagi nikmat bulan Ramadhan tu sendiri.
Sama-samalah kita rajinkan diri ye...

Jom kita hapal niat puasa lak.hehe






Owh ye, ada something nak share (Maya bagi tahun lepas).  Kate nak improvekan diri kan....

Ramadhan self improvement checklist

Boleh la download and print out checklist tu. Last year aku ada buat. Tahun ni nak pakai lagi checklist ni.
Nak tambahkan mana yang kurang...
Nak isikan mana yang kosong..
Nak betulkan apa yang salah..
Nak kambuskan mana yang berlubang..
InsyaAllah...InsyaAllah.....

Ramadhan tahun ni sangat bermakna untuk aku sebab insyaAllah kali ni je la Ramadhan terakhir ku sebagai seorang anak dara..cewah
Banyak azam sempena bulan puasa akan datang ni.. Paling nak buat adalah nak pergi berbuka puasa, solat jemaah sampai solat sunat tarawikh kat masjid UPM tu. Before ni memang selalu pergi terawikh kat surau taman je. Tak pernah tarawikh kat masjid.wuwuwuuu~ Tahun ni insyaAllah nak pergi jugak.
Lagi satu, opkos la nak khatam al-Quran dengan jayanya. Tahun lepas tak berjaya. Lepas pe'ot je semangat terus jadi merudom dom dom...huhu

Moga-moga segala amalan dipermudahkan dan diredhai Allah. Dengan harapan, tahun ni lebih baik dari tahun-tahun yang lalu.. Amiinnn

Sebelum datangnya bulan puasa ni, sempat gak la melantak apa yang aku teringin ni. Karang dah start pose dah tak boleh nak keluar carik. huhu











*Burrpppp~ Alhamdulillah.... ;)


5 comments:

anaztasias nora aira said...

thank you bagtau dear, pasal pemborong lolipop tu. dia copy entry saya. sungguh tak beretika

anaztasias nora aira said...

Salam Ramadhan dear, tengok byk kali entry ni sebab makanan tu adoiii teringin hehehe

neng ana said...

Hehe sbb tu sy mkn sblm bulan puasa aritu.nnt kepingin.. =p Nora buat la sendiri.kompem lg puas hati.kecuali ice cream tu la.hehe

Azian Elias said...

salam kenal...

dah masuk 4 hari dah kan..

neng ana said...

Ha'ah.mlm ni da msuk 5.alhamdulillah..
Salam kenal dr saya juge.. ;)