About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Thursday, January 23, 2014

Kasut idaman kolbu


Assalamualaikum...


Perempuan dengan kasut memang tak boleh dipisahkan..kan?
Aku kan perempuan.
Oleh itu, aku nak cerita pasal kasut yang aku suka.

Semua jenis kasut aku suka. Tapi lebih suka yang tinggi-tinggi. Tak tau la knapa.
Maybe sebab aku rendah..I guess...
Ye, kasut pertama namanya adalah GUESS =P


GUESS

Sape tak kenal brand ni der. Berlambak dah kat Msia kan. Tapi this wedge catching my eyes lah. Tetiba rindu nak pakai wedges. Nak pakai kat sini? Gilor pulak orang kata sesejuk ni pakai ni. Unless pakai stokin tebal-tebal pastu sarung wedge ni. Pastu tadah la tinge kena gelakkan dengan Jiji nanti.
KLAKOR ok!
Owhhhhhh bila la nak balik Msia...


STEVE MADDEN


Say hello to the bride-to-be out thereeee!
(Sebab dia shining2, glittering2..ku tujukan khosss untuk bakal pantin sahaja)

Steve Madden. Brand dari US. 


Design dia nampak neat and fancy. Colour yang vibrant. Famous dengan design tribalnya..kan?
Aku rasa Apai suka pakai brand ni..rasa je la.heh



MOSCHINO CHEAP & CHIC



I am sooooo in love dengan kasut atas niiiiiii.
Cun gilak nak matik..!
Kalau dapat sepasang ni, memang aku peluk je kaki. Tak kesah la bangun pagi nanti cramp kaki ke apa. Janji puas. huh





Moschino Cheap & Chic. Made in Italy.
'Chic' memang boleh percaya chic la.. Tapi jangan tertipu dengan 'Cheap'nya itu. A bit pricey ok.
*menangis skejap*


Lagi satu chic..chic...chicc...chikeennnn!


Comel ada pinky lips..Muaxxx!
*tetiba




UGG AUSTRALIA 



Obviously from Australia. Sangat famous masa winter. Dan sangat famous jugak kat UK ni.
Kenapa orang UK pakai kasut dari Australia plak?
Alah macam kita laa.. Ada Asadi yang selesa, tapi nak jugak pakai Crocs kan? Gitu jugak la dengan orang sini...
(Agaknye lee..huahua)

Tapi mahal betul la kasut ni. Kadang-kadang design bodobodo jek. Tapi harga uuuumangaaiiii...tak boleh mahal lagi ke??




MEL


Ahah! Jelly shoes in da houseeee
Mel. Bukan Mel Gibson.
Dah lama usyar kat Msia lagi. Memang harga macam tak caye jek ko boleh jual mahal kan.
Kasut dia aku suka..sebab..
Masam somel je...masam santek je...masam selesa je...masam somel jeee....
(nak jugakkk....)




TAMARIS







Ok. Ni adalah optional brand selain Clarks.
Tamaris asalnya dari Germany. Kebanyakannya diperbuat dari kulit asli. Memang nampak tough and comfy. Sangat sesuai untuk acara formal. Or yang dah kerja lah kena masuk opis and pakai bertutup kan. Harga yang sangat affordable. Boleh buat koleksi.hehe
Tak masuk Msia lagi (kot?)..ke dah ada??
Ntohh


Tu je lah setakat ni. Gila sekejap update pasal kasut tetengah malam ni.

Mimpi kasut yang indah-indahhhhhh!!


No comments: