About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Thursday, March 28, 2013

Dulu dan sekarang dan harini


Assalamualaikum...


Ni sesaje nak tulis. Jangan rasa kesian dengan aku.
Nanti aku T_T


Dulu..

Bangun tidur, ada orang kat sebelah. Senyum :) Solat subuh sesama. Lepas tu siap-siap pegi kerja sama-sama.
Balik dari lab asik nak on time je. Dah takde dah swimmingnye.. Apetah lagi squash.. Sharp pukul 5 aku dah hilang. Drive ke South City ambik Jiji.
Sampai rumah je aku keluarkan barang and masak untuk dinner. Jiji angkat kain jemuran dan lipat-lipat. Ye, Jiji memang laju melipat baju. Aku tak suka lipat baju. huhu. Sambil-sambil lipat tu tengok tv. Takpun layan Runningman -_-"
Dah maghrib, solat jemaah. Jiji imam, aku makmum. Lepas tu makan-makan sebab Jiji selalu lapar. Aku kadang-kadang je lapar. heh. Kalau aku tak makan, teman je pun jadik. Kalau tak nanti merajuk. Katenye..haha. Aku selalu ingat doa makan je. Tapi Jiji selalu ingatkan doa lepas makan. Teruknye aku, dah kenyang, lupa pulak nak doa. haishh. Tapi, tapi.. time tidur, aku plak yang ingatkan doa. hehe



Sekarang..

Bangun tidur, ada Lina. Tu pun jauh sebelah dinding sana. Muka takde perasaan (aku ler). Solat subuh sensorang. Lepas tu aku bantai tidur balik. Baru pegi lab.  Sensorang..
Balik dari lab dah tak tentu masa. Sharp pukul 5, aku rilek-rilek lagi. Rasa masih awal sangat nak balik. Pukul 7, takde hati nak balik dah. Kalau ada undergrad, ada la. Kalau ada Dura, ada la (apelah ayat aku ni). Duduk kat lab rasa lagi seronok dari duduk kat rumah ngadap dinding.
Makan malam? Masak? Memang tak laaa...
Ikut suka perut aku nak makan bila and makan apa.
Balik rumah, takde orang nak sambut "Yeayy da balik!"nye lah. Jangan harap. Balik tidur terus dah nak tengah malam. Kalau Jiji tak sibuk sangat, dapat la skype kejap. Kejap je dapat sebab aku pun ngantok. Pukul 2 pagi sini, pukul 6 petang sana. Tu pun aku tahan je la sebab nak sangat cakap dengan suami. Bila aku bangun, waktu dia tidur kat sana la pulak. Eh rasa menyesal pulak tidur.  Patut aku tahan mata lagi.. Perasaan menyesal tu datang hari-hari sebab hari-hari pun aku tak boleh nak tahan mata sampai pukul 3. huhuhu


Ok aku dah mula rasa syahdu. Baik aku habiskan entry ni cecepat. Sebelum Serdang dilanda banjir.
Sebelum habis, baik aku ucapkan (eh macam bagi ucapan raya pulak),


Selamat ulang-bulan yang ke 6 syg!!!




Tengok gambar, terus tak sedih! Sebabnye kesian suami kena angkat bini dia yang berat itu.huh
Tapi makin lama tengok, makin tak boleh jadi.


Sroootttttt....



Bantal mana bantal?


7 comments:

.: a.for.ana :. said...

sabar ye dear.. pjj ade manisnye kan?? rindu itu cinta, cinta itu sayang, sayang itu kasih. in sha allah till jannah!

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Tabah Ana.
Tabah :)

Peluk~~~

xoxo

neng ana said...

ana:

mmg manis ana..kena think positive slalu.baru rs ok..insyaallah, aminnn. thanx ana :)



zara:

sdg bertabah ni..hukhuk
*peluk balik*

orked violet @ SYA said...

hehehe. sedih sket tp Ana comeL.

npe nak bantaL puLak?? hehehe

neng ana said...

Sya:

Nk bantal sbb nk ttp muka sambil sroottt sroottt...huhu

Mohd Azinuddin Ahmad Mokhtar said...

sedey...=(

neng ana said...

Husband jgn sedey2..nnt wife sedey jugee... hukhuk :)