About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Tuesday, November 13, 2012

The reception - Part 2


Assalamualaikum...


Marilah kita sambung majlis kawin aku yang lepas... sambung dari entry NI
Kali ni rombongan pantin lelaki plak sampai... dan seterusnya lah...



Rombongan merah HATI membawa separuh HATI untuk disatukan dengan separuh HATI yang lagi satu untuk menyatukan sebuah HATI... wahh! =p



Waiting for me?



I'm coming dear! ;)







Yeayy marilah kita masuk rumah bersama.. =p


Oppss~!!
Pakcik2..sedara mara sudah get ready sediakan tol... Bersiap sedialah rombongan lelaki..huhu



Sedara mara lelaki akan buat tol kat luar rumah..



Hadik-hadik aku pon beratur jugak... -_-
Terpaksalah kan hulur semuanya..kalau tak, tak masuk la..hehe

Eh, kat dalam pun menunggu ni ha..
Sedara mara n kengkawan buat tol kat dalam pulak.. Memasing muka excited nak jadi tol gate girl hokey..haha





Time kasih abang pengapit! =p




Hoihhh penuh rumah den yang comel itu.. Nampak senada je warna kan.. I loike!! =p


Akhirnya.. dapat jugak duduk dengan kite kan...kikiki
Actually, adat tol ni memang dah lama ada bagi orang selatan. Lebih-lebih lagi Johor. Bagi kami, ni cuma sekadar suka-suka. Just nak memeriahkan majlis je. Amount yang diberi adalah bukan diambil kira. Cuma nak kekalkan adat dan memeriahkan majllis :)

Ok lepas tu kita jemput makan semuanya ye...
Alhamdulillah makanan, nasi beriyani dan lauk pauk adalah sedap. Wak Lokman lead untuk masak kenduri ni. Dia masak memang sedap! Nyum Nyum~







Tetamu di atas adalah sebahagian dari family lelaki. Thank you sudi datang =)




Makan, makan, makan... Timu tu memang lapor

Lepas makan, sambung bergambar balik dengan kengkawan sedara mara sume...yeayy!!



Inilah keluarga baru saya (tetibe saya eh!) :)


Ini keluarga besar Jiji.. mintak mahap la rumah comel je..hehe

Then, bergambar dengan kawan-kawan pulak.



Olin, Aza, Taca, Sarip, Anom and Ejat!


Fahmi, Jalil, Mizi and pamanku Kamil!


Ini pun kawan sekolah bersama keluarga memasing..



Ini housemate!
Husna, Himah, Kak Nora, Tiqah, Dura and Kak Ida



Farhana and husband.. Ex-coursemate kat UTM


CAKKK!!!

Owh gambar-gambar yang lain takde dalam camera ni.huhu


OK dengan mak ayah pulak :)


..dan jugak adik beradik..





Akhir sekali.. opkos la dari kami!
=)

Nanti sambung lagi...daaaa~


13 comments:

cik mah said...

Seronoknyer..meriah tgok gmbar..suka2....

neng ana said...

cik mah:
kte pun sukee... ;D

~Fara~ said...

cantik2 gambar sume..

bintanghati said...

moment cantik je sume .. suke tgk ana post byk2 pic kawen ni.. thanks sbb share byk sgt gambo... org yg x dtg pn, klu tgk rs kemeriahannya klu tgk gambo kan...
tahnih sekali lagi cik PUAN ANA.. keh keh kehh ..

orked violet said...

hehe.siap ade toL??!hehehe.mcm best 2! =)

neng ana said...

fara:
a'ah gmb nmpk cantik..kte suke! :)

neng ana said...

bintanghati:
TQ and u r welcome kamuuu ;p

neng ana said...

orked:
A'ah kt johor mmg adat la tol2 ni..seronok mmg seronok.meriah..hehe

Fyrose Zainuddin said...

Na, bila tgk balik gambar mcm weird plak pakai balck and white waktu majlis kahwin kau ! Mueheheheee .. Pssssst, cantik lah baju awak ! Plus tudung lace2 tu.. i non hado ;(

neng ana said...

Fyrose:
Tak pe la apai..baru la bervariasi sket..hehe
Tudung tu i buat kul 2 am mlm lepas nikah..gigih uolls!
Ala nnt u bt la yg lg da bomb.hihi

sarahhernyzar said...

semoga berbahagia hingga ke Jannah ana. dpt baby yang comel2 dan soleh solehah. cantik baju. :)

pelangi chenta said...

tahniah

neng ana said...

sarahhernyzar:
Tq sarah..aminnn :)


pelangi chenta:
TQ! :)