About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Saturday, January 12, 2013

Preparation for honeymoon (hihi)


Assalamualaikum...


Dah dekat 3 bulan pegi honeymoon, la ni baru dan nak review. Pemalas giler nak menaip wehhh
Tapi sebab rasa macam tak update je blog ni, so aku up kan la pasal entry yang terbengkalai ni.

Straight to the point.

Beli tiket awal gila. Time tu bulan 3 tahun 2012. Kawin bulan 9. Beli tiket 6 bulan sebelum kawin. Wahhh excited gituu.. Actually, beli awal sebab time tu AirAsia ada promo. Masa tu pikir beli je dulu sebab murah. Kalau tak jadi pun tak rasa ralat sangat kan. Lepas dah bincang-bincang dengan Jiji, kitorang pun decide nak pegi Phukettt!



Total tiket pergi balik untuk 2 orang = RM 428
Tiket dia murah sebenarnye, tapi tax yang mahal.huhu. Takpe, still consider murah la ni kan.

Untuk hotel pulak, kitorang beli dekat Agoda. Beli awal jugak sebab beli awal dapat murah. Lepas study-study area Phuket, kitorang pun decide nak cari hotel dekat area Kata Beach. Seswai untuk berhoneymoon ye puan-puan.. Kalo Patong tu happening sket. Kitorang tak mahu.hehe






Harga 1 bilik, Queen bed, 4 hari/3 malam = RM 346.49
Termasuk tax and service charge.

Murah wehhh!
Kalau ikutkan harga semasa, bilik macam aku dapat tu dekat seribu lebih kalau beli on the spot. Sebab beli awal lah dapat harga gini haa
Tak amek include breakfast sebab kitorang carik yang bajet punye je. hehe. Tapi serious puas hati dengan hotel ni. Later I citer ye..hehe


Untuk aktiviti kat sana plak, kitorang decide untuk cari pakej-pakej dekat sana jugak. Aku dah study kat blog diorang citer beli pakej kat sana lagi murah. dan ye memang aku setuju sangat sebab kitorang pun ada mintak quotation untuk tau price. Memang mahal jugak la diorang charge. So, kitorang gamble je nak beli kat sana nanti.


OK nanti sambung lagi ye. Start dengan hari pertama dan seterusnya..hehe


*Kesimpulannya, buat perancangan dan belilah awal-awal bagi mendapatkan penjimatan yang berganda! MUAHAHAHAA


5 comments:

saya-mahu-kahwin said...

Rajin2 la bukak groupon, kadang2 diskaun dia bagi best2 gak..heheheh

orked violet @ SYA said...

wahhh..! honeymoon+cuci mate kt phuket. eh.

hehehe

neng ana said...

saya-mahu-kahwin:
Yupp kat Groupon pn byk.kena pandai cari n study dulu before purchase =)


Sya:
Haa lebih kurg gitu la.. Nnt da siap entry, kte post.Blm siap nk mengarangnye.huhu

Amalina Ali said...

phuket best eh? serba salah nak phuket ke koh samui.

neng ana said...

Amalina:

Depends la nana. kte tak penah gi koh samui tu. Phuket mmg best la ikut pengalaman sendiri..