About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Thursday, February 20, 2014

Barang basah/barang dapur kat Leeds


Assalamualikum...


Kat Leeds ni alhamdullilah nak cari makanan halal senang. Walaupun jauh nak kena berjalan untuk pegi kedai halal, tapi senang la nak jumpa..


 


Macam ca**t je gambor. Kakaka. Tengah isi ikan dalam beg tu.


Dalam ni macam pasar tani. Tapi dia lebih tersusun dan tak basah.hehe
Macam-macam ada jual. Pakaian, kasut, makanan semua ada. Ada yang lebih murah dari store-store yang besar. Tengok jugak la. Ada certain barang yang mahal jugak. So memang kena banyak survey.


Murah-murah bunga kat sini. Kalaulah murah kat Msia....


Ni pintu depan pasar tu. Cantik je kan?hehe. Bangunan lama tu.


Ni dalam Subway. Ada 1 ke 2 aku tak ingat Subway halal. Takde la nak ngidam-ngidam nak Subway kat sini.heeee


Laki I yang selalu usung troli tu. Troli tu biasa je kat sini. Boleh dikatakan semua orang ada. Senang pakai troli ni sebab kat sini kan majoriti orang jalan kaki kat area city center. So bila shopping-shopping tu sumbatkan saja dalam troli.


Ni kedai MG namanya. Kedai orang Pakistan. Dekat market tadi tempat beli ikan or seafood, sayur..kat kedai ni kitorang beli ayam or daging. Harga? Sangat berpatutannnnn




Signboard MG FOOD. Dok napok pulok.


Ada satu lagi kedai groceries muslim yang selalu kami pegi. Abu Bakar namanya. Beli beras kat sini. hehe

OK. Setakat ni dulu. Nanti sambung balik. Ni pun dah lama dok terperuk dalam draft je tak publish-publish kan.
Dasarrrrr -___-"



2 comments:

she said...

ana! enjoy ur life there! selamat menjadi surirumah! sampaikan salam kami pada jiji.

neng ana said...

Thanks She! InsyaAllah... =)