About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Tuesday, December 17, 2013

Saya happy jadi housewife sepenuh masa!


Assalamualaikum...


Dah sebulan da aku duduk, tidor, makan, mandi, beerrr kat sini. Alhamdulillah cukup semua.. Mental pun tak sakit sangat macam dulu.hehe

Raaamai yang tanya and cakap,

"Mesti kau bosan kan asik duduk kat rumah je kat sana tu.."

"Kau buat ape je kat sana?"

"Kembangla badan kau nanti duk rumah je.."

Dan sebagainya...

Terima kasih la sesapa yang concern sangat tu.. Terharu dengan mereka yang takingcare n risau dengan perkembangan badan saya ni walaupun sepatutnya lebih risau dengan badan-badan mereka yang dipam-pam itewww
#kesian
Eh terinsta plak ada hash tag =p


OK meh sini nak cite..meh...

Honestly, aku TAK PERNAH rasa bosan jadi housewife. Hah stress sangat tu Anna..rileks..rileks...hehe
Bukan saja happy, malah rasa bertuah sebab dapat berbakti pada suami.

*Teringat kisah Saidatina Fatimah anak perempuan Rasulullah SAW*

Boleh preparekan baju suami...masakkan makanan untuk suami...kemaskan rumah untuk suami...suami penat balik kerja, kita buatkan air untuk suami...urut-urut suami...haaaaaa
Secara am nya, itu bukanlah tugas utama seorang isteri, tapi banyaaakkk benda kita boleh buat untuk melaksanakan tugas utama kita kepada suami. Kalau kita ikhlas dan redha, setiap apa pun perbuatan kita akan diberikan ganjaran pahala yang baaaanyak dari Allah.
Bila kita renung wajah suami dengan kasih sayang pun dah dapat pahala, inikan pulak kerja-kerja seperti di atas.
Kalaulah Allah tunjuk depan mata pahala yang si isteri dapat bila buat kerja ikhlas untuk suami, mesti dah terbelalak mata tengoknya kan. Tapi Allah tak tunjuk sekarang. Nikmatnya nanti kat akhirat nanti baru nampak. InsyaAllah ada ganjarannya..yang penting niat kena jaga lah..


Sebaik-baik tempat isteri adalah di sisi suaminya.
Suami tu kan syurga si isteri..
*senyum lagi*

=)))


*Tulis entry sambil tersipu malu. Motippp???


2 comments:

Mohd Azinuddin Ahmad Mokhtar said...

ooooo....

Fyrose Zainuddin said...

agk menarik kalau share kat fb ni hehe