About Me

My photo
Nyong iki asal'e wong jowo. Harus ngomong'e jowo. Sitik-sitik iso lah..hehe

Tuesday, August 20, 2013

Ada sesape nak periuk Tefal?


Assalamualaikum...


Since husband sekarang kat UK, jadinya kami nak import-eksport barang UK yang ada sales untuk bawak masuk ke sini. Ceh import-eksport sangat -_-

Sebelum ni, kitorang amek order cuma dari kengkawan terdekat je. Tapi dah alang-alang nak pos barang tu, baik amek order banyak-banyak kan.

Husband akan hunting barang apa yang ada sale je. Perlu diingat, sales kat sana memang betul-betul sales ye.. Bak kata Abg zarir, bukan sales macam kat Jus*o. Letak harga tinggi-tinggi pastu kata sales 50% la 70% la. Padahal harga asal memang cenggitu.. Tapi tak semua la kot. Kebanyakkannye laaaa....nak sedapkan ati

So sekarang ni nak bawak masuk barang Tefal. Semua orang da tau la kan Tefal  ni memang berkualiti. Harga kat sini agak mahal la. Rasa tebeliak jugak kalau nak beli sekeping kat sini. haha
Tapi harga kat sana InsyaAllah memang murah..
Orang pompuan macam kite-kite ni mesti sukeee... tambah bersemangat la nak masak tetiap hari kan.hehe

OK sila melihat-lihat jika ada yang berkenan.... :)

RM 144

Tefal Everyday 28CM Stir-Fry Pan




RM 189

Tefal 24cm and 28cm Non-Stick Aluminium Frying Pans





RM 189

Tefal Non-Stick 2 Piece Frying Pan Set - Red
Frying pan diameter 24cm and 28cm





RM 339

Tefal Essential Cookset - 5 Pieces

1 x 14cm milk pan with glass lid
1 x 16cm saucepan with glass lid
1 x 18cm saucepan with glass lid
1 x 20cm frypan
1 x 24cm frypan





RM 209

Tefal Expert Cook Set - 3 Pieces

1 x 16cm saucepan with glass lid
1 x 18cm saucepan with glass lid
1 x 26cm frypan


Best tak tengok?? Aku pun teringin kot nak ada periuk Tefal sendiri. Baca review pun kata memang tip top la Tefal ni. So memang berbaloi beli.

Ni sume PRE-ORDER.
Kalau interested nak ada 1 or 2 keping Tefal kat dapur memasing, boleh bagi deposit 50% je dulu. Then, barang akan dipos.
Expected to arrive - awal bulan November 2013.
Bila barang da sampai sini baru settlekan balance.
Tarikh tutup nak order ni akan diberitahu kelak.

Haaa gituwww....



Ye silalah...incik-incik suami di sana....boleh la ye......hihihi



5 comments:

Anonymous said...

Sy nk everyday stir fry pan..periuk je xder ke?sbb xnk yg frypan..

Anonymous said...

Sis, minat tefal brand. 8 in 1 cooker price bape?pls emel me at deamour55@yahoo.com.
Tq. Maria

neng ana said...

Assalam..

Boleh email saya... rudzanna@gmail.com

Trime kasih =)

Anonymous said...

Klu utk bakar kek sesuai yg mna?

shida abd drani said...

hye..nak tanya...masih ade lagik ke set Tefal ni? saya berminat...cuma nak tau original dari france ker? n saya berminat kaler merah (jika ada)